Doar o jumătate de oră și primul fel de mâncare este gata
Când nu ai timp deloc și chiar vrei o supă, această rețetă este pentru tine. Doar o jumătate de oră și primul fel este gata.
Adăugați orez la supă și aceasta va ieși groasă și consistentă.
Rețetă
Ingrediente:
- conservă naturală de ton 190 g
- cartofi 2 buc.
- orez 2 linguri.
- apă 1,5 litri
- ceapă 1 buc.
- morcovi 1 buc.
- roșii 1 buc.
- condimente pentru legume și ierburi
- ulei vegetal 2 linguri.
- sare
- ierburi aromatice (mărar, pătrunjel
Preparare:
- Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
- Se clătește orezul până devine transparent.
- Puneți cartofii și orezul în apă clocotită și fierbeți timp de 10-15 minute (dacă este necesar, îndepărtați spuma).
- Se curăță de coajă ceapa și morcovii. Se taie ceapa, roșiile în cuburi mici și morcovii în paie.
- Într-o tigaie cu ulei vegetal, prăjiți ceapa și morcovul până se înmoaie, adăugați roșia și prăjiți încă două minute.
- Se adaugă legumele prăjite la cartofi și orez, apoi tonul, piperul, sarea și se fierbe timp de cinci minute. La sfârșit, se adaugă ierburile aromatice și se mai fierbe un minut.
- Serviți supa imediat după gătire.
Conserva de ton poate fi folosită și în ulei, doar că supa va fi mai grasă.