Supă de ton la conservă cu orez și roșii: rețetă simplă

Doar o jumătate de oră și primul fel de mâncare este gata

Când nu ai timp deloc și chiar vrei o supă, această rețetă este pentru tine. Doar o jumătate de oră și primul fel este gata.

Adăugați orez la supă și aceasta va ieși groasă și consistentă.

Rețetă

Ingrediente:

  • conservă naturală de ton 190 g
  • cartofi 2 buc.
  • orez 2 linguri.
  • apă 1,5 litri
  • ceapă 1 buc.
  • morcovi 1 buc.
  • roșii 1 buc.
  • condimente pentru legume și ierburi
  • ulei vegetal 2 linguri.
  • sare
  • ierburi aromatice (mărar, pătrunjel

Preparare:

  1. Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
  2. Se clătește orezul până devine transparent.
  3. Puneți cartofii și orezul în apă clocotită și fierbeți timp de 10-15 minute (dacă este necesar, îndepărtați spuma).
  4. Se curăță de coajă ceapa și morcovii. Se taie ceapa, roșiile în cuburi mici și morcovii în paie.
  5. Într-o tigaie cu ulei vegetal, prăjiți ceapa și morcovul până se înmoaie, adăugați roșia și prăjiți încă două minute.
  6. Se adaugă legumele prăjite la cartofi și orez, apoi tonul, piperul, sarea și se fierbe timp de cinci minute. La sfârșit, se adaugă ierburile aromatice și se mai fierbe un minut.
  7. Serviți supa imediat după gătire.

Conserva de ton poate fi folosită și în ulei, doar că supa va fi mai grasă.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei