Gătirea verdețurilor cu șuncă

Foto: din surse publice

Rețetă pentru o mâncare sănătoasă pentru fiecare zi

Verdețurile sunt bogate în substanțe nutritive precum vitamina K, C, acid folic și vitamina A. Șunca, la rândul ei, încântă cu o aromă bogată și strălucitoare.

Rețetă

Ingrediente:

  • 6 felii de bacon
  • 2 șaloți mari
  • 4 buchețele de ierburi aromatice
  • sare și piper
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie

Preparare:

  1. Se prăjește baconul la foc mediu, amestecând ocazional, până devine crocant.
  2. Se transferă pe o farfurie.
  3. Se pun eșalotele într-o tigaie și se prăjesc, amestecând frecvent – 3-5 minute.
  4. Se adaugă apoi ierburile aromatice, sarea și piperul și se prăjesc, amestecând frecvent.
  5. La sfârșit, se așază peste șuncă și se stropește cu suc de lămâie.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei