Foto: din surse publice
Acesta va energiza și va aduce beneficii organismului
Această budincă este plină de fibre, precum și de proteine și omega-3 pe bază de plante. Este micul dejun perfect pentru sănătatea inimii. Aceste beneficii pentru sănătatea inimii se datorează capacității fibrelor și acizilor grași omega-3 de a reduce nivelul colesterolului din sânge.
Opt căpșuni furnizează o doză adecvată de vitamina C, precum și 8% din doza zilnică de acid folic.
Rețetă
Ingrediente:
- 3 linguri de semințe de chia
- 1-2 linguri de miere sau alt îndulcitor
- 1/2 linguriță extract de vanilie (opțional)
- 1/2 cană de căpșuni proaspete sau congelate
- câteva frunze de mentă pentru decor
- 1 cană de lapte (puteți folosi orice lapte)
Mod de preparare:
- Se amestecă semințele de chia, laptele, mierea și extractul de vanilie. Se amestecă bine astfel încât semințele de chia să nu formeze cocoloașe.
- Lăsați să se umfle: acoperiți bolul sau borcanul cu un capac și puneți-l în frigider timp de 4 ore sau peste noapte. În acest timp, semințele de chia vor absorbi lichidul și vor forma o textură groasă, asemănătoare budincii.
- În timp ce budinca se umflă, tăiați căpșunile în felii. Dacă doriți, le puteți mărunți puțin pentru o textură mai uniformă sau le puteți lăsa în bucăți întregi pentru textură.
- Când budinca de chia este gata, amestecați-o din nou. Se toarnă în cupe sau farfurii, se acoperă cu căpșuni feliate și se ornează cu mentă.