Budincă de căpșuni cu chia: rețetă simplă

Foto: din surse publice

Acesta va energiza și va aduce beneficii organismului

Această budincă este plină de fibre, precum și de proteine și omega-3 pe bază de plante. Este micul dejun perfect pentru sănătatea inimii. Aceste beneficii pentru sănătatea inimii se datorează capacității fibrelor și acizilor grași omega-3 de a reduce nivelul colesterolului din sânge.

Opt căpșuni furnizează o doză adecvată de vitamina C, precum și 8% din doza zilnică de acid folic.

Rețetă

Ingrediente:

  • 3 linguri de semințe de chia
  • 1-2 linguri de miere sau alt îndulcitor
  • 1/2 linguriță extract de vanilie (opțional)
  • 1/2 cană de căpșuni proaspete sau congelate
  • câteva frunze de mentă pentru decor
  • 1 cană de lapte (puteți folosi orice lapte)

Mod de preparare:

  1. Se amestecă semințele de chia, laptele, mierea și extractul de vanilie. Se amestecă bine astfel încât semințele de chia să nu formeze cocoloașe.
  2. Lăsați să se umfle: acoperiți bolul sau borcanul cu un capac și puneți-l în frigider timp de 4 ore sau peste noapte. În acest timp, semințele de chia vor absorbi lichidul și vor forma o textură groasă, asemănătoare budincii.
  3. În timp ce budinca se umflă, tăiați căpșunile în felii. Dacă doriți, le puteți mărunți puțin pentru o textură mai uniformă sau le puteți lăsa în bucăți întregi pentru textură.
  4. Când budinca de chia este gata, amestecați-o din nou. Se toarnă în cupe sau farfurii, se acoperă cu căpșuni feliate și se ornează cu mentă.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei