Puiul este fiert în multă ceapă, care va da suculență și aromă mâncării
Carnea înăbușită și sosul de ceapă se vor potrivi perfect cu aproape orice fel de garnitură și va fi deosebit de delicios cu hrișcă. Puiul este fiert în multă ceapă, care va da vasului suculență și aromă. Utilizați orice parte a puiului pentru gătit: file de pui, coapse, tibie.
Rețetă
Ingrediente:
- file de pui 800 g
- ceapă 300 g
- usturoi 2 căței
- unt 50 g
- apă 30 ml
- turmeric 0,5 linguriță.
- piper negru măcinat
- sare
Preparare:
- Se spală fileurile de pui, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie în bucăți de mărime medie.
- Se curăță de coajă ceapa și usturoiul. Se taie ceapa în jumătăți de inele, usturoiul în bucăți.
- Se pune untul într-o tigaie încinsă, apoi ceapa și se prăjește la foc mediu până se înmoaie.
- Se adaugă usturoiul, puiul, apa, turmericul, piperul negru măcinat, sarea și se amestecă.
- Se fierbe sub un capac închis, la foc mic, timp de 20 de minute, amestecând ocazional.
Utilizați condimente după gustul dumneavoastră.