Lovitura sezonului: cum să preparați ridichi murate

Multe gazde au încercat deja această tendință în bucătăriile lor

Deoarece este sezonul ridichilor de casă, este un moment bun să adăugați această legumă timpurie de primăvară în meniul dvs. Un videoclip cu ridichi murate a devenit viral pe rețelele sociale și multe gazde au încercat deja această tendință în bucătăriile lor. Bloggerul culinar Kristin Azizyan a împărtășit o rețetă dovedită pentru ridichi murate. Este rapid și ușor de preparat și se dovedește incredibil de gustoasă și aromată.

Ridichi murate

Ingrediente

  • ridichi – 500 gr;
  • usturoi – 2-3 căței (puteți avea mai puțin sau mai mult);
  • ardei iute;
  • sare – 1 linguriță;
  • zahăr – 1 linguriță;
  • piper negru (sau un amestec de ardei) – 1/3 linguriță;
  • apă – 40-50 ml;
  • 9% oțet – 2 linguri;
  • ulei de măsline – 2-3 linguri. l;
  • mărar proaspăt.

Preparare:

  1. Bateți ușor ridichile cu un ciocan sau cu un cilindru, așa cum se arată în video. Puneți usturoiul tocat mărunt, mărarul tocat și piperul tocat într-un castron adânc, turnați oțetul și uleiul de măsline (puteți folosi ulei de floarea soarelui), apa, sarea și zahărul.
  2. În același loc trimiteți ridichile, amestecați totul bine și puneți la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră, astfel încât legumele să fie saturate cu marinada.
  3. Astfel de ridichi pot fi oferite oaspeților și ca aperitiv pentru o masă festivă.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei