Lavash poate fi folosit pentru shawarma, diverse rulouri, mic dejunuri rapide sau pur și simplu servit în loc de pâine
Pita făcută în casă este o alternativă excelentă la pita cumpărată de la magazin. Cu doar trei ingrediente pe care le veți avea întotdeauna în bucătărie, puteți face acasă pâine pita delicioasă și subțire.
Particularitatea preparării sale este că aluatul trebuie neapărat să fie rulat foarte subțire până devine transparent. Lavash poate fi folosit pentru shawarma, diverse rulouri, mic dejunuri rapide sau pur și simplu servit în loc de pâine.
Rețetă
Ingrediente:
- făină de grâu 350 g
- apă 180 ml
- ulei vegetal 2 linguri.
- sare 0,5 lingurițe.
Se prepară:
- Se dizolvă sarea în apă fierbinte.
- Cerneți făina într-un castron. Faceți o adâncitură și turnați apa fierbinte și uleiul vegetal și frământați aluatul, mai întâi cu o lingură, apoi puneți aluatul pe o masă ușor pudrată și frământați-l cu mâinile timp de 5-10 minute. Se formează o bilă, se învelește în folie alimentară și se lasă la temperatura camerei timp de 20-25 de minute.
- Se împarte aluatul în douăsprezece porții egale, se rulează în bile și se acoperă cu folie alimentară pentru a preveni uscarea. Se pudrează suprafața cu făină, se ia o bilă, se face o pâine plată cu mâinile și apoi se întinde cu un cilindru într-un strat subțire, încercând să se dea forma unui cerc. Pregătiți toate pâinile pita în același mod.
- Coaceți pe o tavă uscată și bine încinsă, aproximativ 20-30 de secunde pe fiecare parte. Folosind o pensulă înmuiată în apă, se unge pita și se acoperă cu un prosop. Se lasă timp de 15-20 de minute. Apoi se transferă într-o pungă și se păstrează în frigider.
Sfaturi:
- Dacă marginile nu sunt netede, puteți decupa cercul cu o farfurie.
- Este de dorit să derulați toate plăcintele deodată, deoarece pita se coace foarte repede.