Trei obiceiuri proaste din copilărie care duc la creșterea în greutate și obezitate

Foto: din surse publice

Acestea pot duce la supraponderalitate și chiar obezitate, deoarece cresc caloriile

Anumite obiceiuri alimentare sunt adesea formate încă din copilărie, care pot avea un impact negativ asupra sănătății în timp. În special, pot duce la supraponderalitate și chiar obezitate, deoarece acestea cresc numărul de calorii. Acest lucru este raportat de RBC-Ucraina cu referire la pagina de Instagram a antrenorului și nutriționistului Yuriy Popk.

Mâncați pâine albă

Potrivit expertului, un astfel de produs conține calorii goale, nu saturează organismul și nu are beneficii.

Totul pentru că fibrele și proteinele sunt responsabile de sațietate.

„O astfel de pâine de 300 g conține 1.000 kcal. Este la fel ca și cum ai mânca două tablete de ciocolată”, a adăugat nutriționistul.

Pâinea albă are un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că ridică rapid nivelul zahărului din sânge. Acest lucru poate duce la fluctuații dramatice ale nivelului de glucoză, ceea ce afectează negativ echilibrul energetic și poate contribui la dezvoltarea diabetului de tip 2.

Unt

Un pachet de unt conține 1500 kcal, ceea ce este aproape la fel ca și consumul a 3 tablete de ciocolată.

Uleiurile de origine animală (de exemplu, untul) sunt bogate în grăsimi saturate, care pot crește nivelul colesterolului din sânge și pot spori riscul de boli cardiovasculare.

Unele tipuri de uleiuri vegetale pot conține grăsimi trans, care sunt create atunci când uleiul este prelucrat. Acestea pot afecta negativ sănătatea prin creșterea nivelului de colesterol „rău”.

„Dacă renunțați la aceste produse, nu veți pierde nimic, deoarece pâinea este carbohidrați rafinați, iar uleiul este grăsime suplimentară, din care aveți deja o mulțime în dieta dumneavoastră”, a explicat Popko.

Magazin de sucuri

În esență, beți doar apă îndulcită cu vitamine minime. Este mai sănătos să mâncați doar un fruct întreg.

Un pachet de suc are 500 kcal, este la fel ca și consumul unui baton de ciocolată.

Pentru a prelungi termenul de valabilitate, sucurile conțin adesea o varietate de aditivi chimici, cum ar fi conservanți sau stabilizatori, care pot afecta sănătatea dacă sunt consumați în mod regulat.

Sucurile din magazine, spre deosebire de sucurile proaspete naturale, conțin foarte puține sau deloc fibre, care sunt importante pentru o digestie normală.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei