Plăcintă cu cremă de pește: o rețetă foarte simplă

Foto: din surse deschise

Această plăcintă poate fi făcută chiar și de o gazdă novice, este ușor de pregătit și imposibil de stricat.

Veți avea nevoie de făină, smântână, ouă, iar ca umplutură folosiți orice pește. Este foarte ușor să pregătiți plăcinta.

Rețetă

Ingrediente:

  • făină de grâu – 6 linguri;
  • ouă de găină – 2 buc;
  • 20% smântână – 5 linguri;
  • zahăr – 1 linguriță;
  • agent de fermentare – 10 gr;
  • sare;
  • ulei vegetal;
  • susan.

Pentru umplutură:

  • file de merluciu – 350 gr;
  • ouă – 2 buc;
  • ceapă – 1 buc;
  • condiment pentru pește – 1 linguriță;
  • mărar proaspăt;
  • sare.

Preparare:

  1. Se fierb ouăle tari de la punctul de fierbere timp de 10 minute. Se răcesc, se decojesc și se taie în cubulețe.
  2. Se curăță ceapa, se toacă mărunt și se prăjește într-o tigaie cu ulei vegetal până devine ușor aurie.
  3. Se clătesc fileurile de merluciu, se usucă cu un prosop de hârtie și se taie în bucăți de mărime medie.
  4. Încălziți o tigaie cu ulei vegetal și prăjiți fileurile, amestecând timp de cinci minute, apoi adăugați condimentele și prăjiți încă două minute.
  5. Se pun peștele, ouăle, ceapa, mărarul tocat, sarea și se amestecă într-un bol.
  6. Pentru aluat, într-un bol adânc se combină smântâna, zahărul, sarea, ouăle, jumătate din făina cernută și praful de copt și se bate pentru a se combina, apoi se adaugă restul de făină și se amestecă bine.
  7. Se unge forma cu ulei vegetal, se toarnă jumătate din aluat, se așază peștele uniform pe aluat, se umple cu aluatul rămas și se presară cu semințe de susan.
  8. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute, până devine auriu.

Verificați gradul de pregătire al plăcintei cu o țepușă de lemn sau cu o scobitoare.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei