Labneh cu propriile mâini: o cremă de brânză care cucerește lumea

Acesta este un înlocuitor excelent pentru crema de brânză sau feta

Labneh este o brânză moale și cremoasă originară din Orientul Mijlociu, care apare din ce în ce mai des în rețetele de pe Pinterest și Instagram. Se prepară fără starter sau echipament special – doar iaurt grecesc și un vârf de cuțit de sare. Shuba ne spune cum să facem adevărata brânză labneh din iaurt grecesc.

Rețetă

Ingrediente:

  • 500 g iaurt grecesc
  • ¼ linguriță sare
  • tifon sau pânză subțire de bumbac
  • Sită
  • Bol adânc

Pregătire:

  1. Se amestecă iaurtul cu sarea. Se amestecă bine într-un castron adânc.
  2. Tapetați o sită cu 2-3 straturi de pânză de brânză și puneți-o pe bol.
  3. Puneți iaurtul cu lingura în pânză, apropiați marginile și legați-le. Ar trebui să se formeze o „pungă”.
  4. Lăsați la frigider timp de 12-24 de ore pentru a permite scurgerea zerului din iaurt. Verificați coagulul la fiecare câteva ore și legați mai strâns tifonul, deoarece pe măsură ce se pierde zerul, volumul coagulului va fi mai mic.
  5. După 12 ore veți obține o cremă de brânză moale, perfectă pentru tartinare.
  6. După 24 de ore, un labneh gros care poate fi modelat în bile.
  7. Se transferă într-un borcan sau recipient etanș – și se păstrează la frigider timp de până la o săptămână.

Cum să serviți:

  • Se întinde pe pâine sau pâine prăjită cu un strop de ulei de măsline
  • Ierburi, roșii uscate, usturoi tocat – pentru o versiune picantă
  • Se formează biluțe și se păstrează într-un borcan cu ulei de măsline – la fel ca în restaurante
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei