Exotic pe masa ta: rețetă pentru carne de porc cu ciuperci enoki

Foto: din surse deschise

Aflați cum să gătiți carnea de porc cu aceste ciuperci

Ciuperca enoki, denumită și opopenok de iarnă, este o ciupercă minusculă cu tulpină subțire și lungă care crește în regiunile din Asia de Est. Este deosebit de populară în bucătăriile chineză, japoneză și coreeană. Recent, însă, câștigă popularitate și în rândul bucătarilor ucraineni. Bloggerița culinară Kateryna Movchan a arătat și a povestit cum să gătești carne de porc cu aceste ciuperci.

Carne de porc cu ciuperci enoki

Ingrediente:

  • ciuperci enoki – 200 gr;
  • carne de porc (file) – 500 g;
  • sos unagi – 2 linguri. l;
  • usturoi – 3 cuișoare;
  • ceapă verde – 2 tulpini;
  • ceapă – 1 buc;
  • morcov mediu – 1 buc;
  • sos de soia – 3 linguri. l;
  • piper măcinat – după gust;
  • ulei vegetal – 4 linguri.

Preparare: 1:

  1. Tăiați grăsimea și folia de pe fileu și tăiați-l în fâșii subțiri. Se adaugă sosul unagi și piperul la carnea de porc. Se amestecă totul și se lasă la marinat.
  2. Se toacă mărunt usturoiul. Se toacă separat părțile albe și verzi ale cepei verzi. Tăiați ceapa în bucăți costelive și morcovii în fâșii subțiri. Tăiați rădăcinile ciupercilor și clătiți-le bine.
  3. Într-o tigaie adâncă (de preferat un wok), încălziți uleiul și prăjiți usturoiul și partea albă a cepei verzi timp de 30 de secunde. Se încălzește la foc mediu-mare. Se adaugă fileul și se prăjește amestecând constant până când toată carnea și-a schimbat culoarea.
  4. Se adaugă ceapa și morcovii. Se prăjesc până când legumele sunt moi, dar nu se fierb prea mult.
  5. Se toarnă apoi sosul de soia și se adaugă enoki. Se condimentează după gust cu sare. Se înăbușă până când ciupercile sunt moi, 2-3 minute. La sfârșit, adăugați ceapa verde și amestecați.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei