Cel mai bun mod de a găti ouăle: cel mai „sănătos” mod dezvăluit

Foto: din surse deschise

Ouăle sunt un clasic al micului dejun, o sursă de proteine și unul dintre cele mai versatile alimente disponibile

Nutriționistul Andrea Soares de la Top Nutrition Coaching a numit unul dintre cele mai bune moduri de a găti ouă care reține mai mulți nutrienți, informează Health Digest.

„Ouăle sunt un clasic al micului dejun, o sursă de proteine și unul dintre cele mai versatile alimente … În timp ce ouăle sunt bogate în nutrienți, cum ar fi proteine, vitamine B și grăsimi sănătoase, modul în care sunt gătite poate afecta în mod semnificativ cât de mult din aceste bunătăți absoarbe organismul”, spune publicația.

Pentru a obține maximum, nutriționiștii recomandă utilizarea metodei de gătire a ouălor:

„Aceasta este gătirea blândă a unui ou în apă fierbinte (dar nu fiartă) – un fel de baie caldă pentru ou. Deoarece temperatura este mai scăzută decât alte metode (cum ar fi prăjirea sau fierberea tare), aceasta ajută la păstrarea nutrienților sensibili, cum ar fi anumite vitamine B și antioxidanți.”

De asemenea, deoarece codarea nu necesită ulei sau unt gras, aceasta reduce cantitatea de grăsimi nesănătoase dintr-un fel de mâncare.

De asemenea, potrivit lui Soares, codarea produce un ou mai fraged și mai ușor, în care albușul se întărește în timp ce gălbenușul rămâne lichid.

„În plus, un gălbenuș lichid poate chiar îmbunătăți absorbția vitaminelor liposolubile (A, D, E și K), mai ales atunci când este combinat cu alte grăsimi sănătoase într-un fel de mâncare”, a explicat nutriționistul.

Cu toate acestea, ea a avertizat că, în cazul în care oul nu este gătit complet, ca în cazul codului, există un mic risc de salmonella. De aceea, expertul a recomandat utilizarea ouălor pasteurizate, care sunt ușor tratate termic pentru a ucide bacteriile.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei