Cel mai bun jerky a fost numit: conține o mulțime de vitamine și minerale

Carnea de vită uscată este o sursă excelentă de proteine și este de obicei săracă în calorii și carbohidrați

Carnea de vită uscată a fost mult timp gustarea preferată a multora. Nu numai că această delicatesă carnată este delicioasă și ușor de mâncat, dar are și o serie întreagă de beneficii pentru sănătate. Site-ul Today relatează că.

Pentru ce este bună carnea de vită jerky

Beef jerky este o gustare savuroasă și bogată în proteine. Felii de carne de vită sunt marinate, uscate și apoi ambalate.

Carnea de vită crudă se strică rapid, ceea ce poate duce la dezvoltarea de bacterii dăunătoare care pot provoca boli.

Beef jerky se prepară, de obicei, prin tăierea unor felii din bucăți slabe de carne de vită. Bucățile sunt apoi marinate cu condimente și uscate.

Nutriționistul Francis Largeman-Roth a declarat că valoarea nutritivă a cărnii de vită jerky variază în funcție de bucata de carne, de procesare și de ingredientele adăugate. O bucată de 28 de grame de carne de vită jerky cumpărată din magazin conține:

  • calorii – 80
  • proteine – 11 grame
  • grăsime – 1 gram
  • carbohidrați – 6 grame
  • fibre – 0,5 grame
  • zahăr – 6 grame
  • sodiu – 450 miligrame
  • colesterol – 24 miligrame

Carnea de vită uscată este o sursă excelentă de proteine și este în general săracă în calorii și carbohidrați.

Carnea de vită este în mod natural bogată în vitamine și minerale, inclusiv fier, zinc și vitamine B. Unele tipuri de carne de vită conțin mai mult sodiu și zahăr, în funcție de modul în care este gătită.

În plus, poate conține și conservanți adăugați, arome și coloranți artificiali.

Beneficiile cărnii de vită jerky

  • conținut ridicat de proteine
  • bogat în micronutrienți
  • are un termen de valabilitate lung

Beef jerky este o sursă bună de proteine de care organismul nostru are nevoie pentru a construi și a repara țesuturile. Beef jerky este, de asemenea, bogat în vitamine și minerale care susțin funcția imunitară, metabolismul, producția de globule roșii și alte funcții ale organismului.

Carnea de vită uscată poate fi benefică pentru pierderea în greutate dacă este consumată cu moderație, ca parte a unui plan alimentar general sănătos.

Consecințe ale consumului de carne de vită

Deși carnea de vită este bogată în proteine și nutrienți, are și unele dezavantaje, printre care:

  1. conținutul de sodiu
  2. prelucrare
  3. colesterol

O porție de carne de vită conține până la 500 mg de sodiu – adică 22% din valoarea zilnică. Excesul de sodiu poate duce la retenție de lichide și hipertensiune arterială, ceea ce este deosebit de periculos pentru persoanele cu hipertensiune, boli de inimă sau de rinichi.

Beef jerky poate conține conservanți numiți nitrați. De obicei, cantitatea de nitrați din carnea de vită este minimă și este considerată sigură.

Carnea de vită uscată conține și colesterol, între 15 și 40 mg per porție.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei