Însăși adăugarea de ouă poate afecta negativ carnea tocată pentru cotlete și îi poate perturba textura
Cotlete suculente de casă – acesta este un clasic al mesei de cină, pe care mulți oameni știu cum să-l gătească. Pentru a face mâncarea fragedă și aromată, bucătarii cu experiență recomandă amestecarea cărnii tocate cu ceapă, condimente, pâine înmuiată și chiar legume rase. Cu toate acestea, există un ingredient care, în loc să îmbunătățească aroma, poate strica întregul fel de mâncare.
Însăși adăugarea de ouă poate afecta negativ carnea tocată pentru cotlete și îi poate altera textura, deoarece aproape tot conținutul lor este lichid, ceea ce lichefiază masa și face cotletele mai puțin dense și suculente.
În tocătura de cotlete este destul de potrivit să se adauge doar gălbenușul – acesta nu numai că îmbunătățește gustul felului de mâncare, dar îi dă și o nuanță aurie atractivă.
Ouăle din cotlete sunt ușor de înlocuit – de exemplu, fulgi de ovăz mici sau medii. Este suficient să turnați apă fierbinte peste ele și să le lăsați să stea timp de aproximativ 10 minute pentru a se umfla. Un astfel de ingredient ține bine forma tocăturii, împiedicând dezintegrarea cotletelor.
Ca alternativă, pesmetul este de asemenea excelent – îndeplinește o funcție similară.