Acest suc scade tensiunea arterială și protejează inima de boli: beți-l în fiecare zi!

Sucul de morcovi este o sursă deosebit de bogată de potasiu, de care organismul are nevoie pentru a menține tensiunea arterială normală

Sucul de morcovi nu este doar o băutură gustoasă, ci o adevărată sursă de vitamine și substanțe utile. Nutriționiștii remarcă din ce în ce mai mult efectul său pozitiv asupra vederii, pielii și imunității. Care sunt mai exact beneficiile acestui suc de legume viu colorat? Acest lucru este relatat de site-ul Today.

Ce știm despre acest suc

O cană de suc de morcovi la conservă conține următorii nutrienți:

  • 94 calorii
  • 2 g proteine
  • 0,4 g grăsime
  • 22 g carbohidrați
  • 2 g fibre
  • 9 g zahăr

Acest suc poate conține, de asemenea, o doză mai concentrată de alți compuși din morcovi, inclusiv zahăr natural și betacaroten. Prin urmare, merită să fiți atenți la cantitatea pe care o beți.

Nutriționistul Teresa Gentile a dezvăluit că este nevoie de mult mai mulți morcovi pentru a face un pahar de suc de morcovi decât ați mânca în mod normal la un moment dat.

Cel mai cunoscut nutrient găsit în morcovi este betacarotenul, care este un precursor al vitaminei A. O porție de morcovi întregi vă poate ajuta cu ușurință să atingeți 100% din necesarul zilnic de vitamina A.

Sucul de morcovi poate ajuta, de asemenea, la susținerea sănătății vederii, a sistemului imunitar și a sănătății inimii datorită acestor nutrienți:

  1. vitaminele C, E și K
  2. niacină (vitamina B3)
  3. biotină (vitamina B7)
  4. magneziu
  5. fier
  6. potasiu
  7. antioxidanți precum luteina

Sucul de morcovi este o sursă deosebit de bogată de potasiu, de care organismul are nevoie pentru a menține o tensiune arterială normală și pentru funcția musculară și nervoasă.

Puteți obține o cantitate bună de potasiu (400 miligrame pe cană) din morcovi cruzi. În timp ce o cană de suc de morcovi conține aproape 700 miligrame de potasiu, ceea ce reprezintă mai mult de 25 % din valoarea zilnică a acestui mineral.

Un studiu din 2011 în care participanții au băut 450 ml de suc de morcovi zilnic timp de trei luni a observat o ușoară îmbunătățire a tensiunii arteriale sistolice. Aceste rezultate pot conduce la un risc redus de boli cardiace și afecțiuni inflamatorii.

Este mai bine să bei suc sau să mănânci morcovi?

Indiferent dacă mâncați morcovi sau le faceți suc, veți obține practic aceleași substanțe nutritive. Singura diferență este cantitatea acestor nutrienți.

Principalul beneficiu al sucului de morcovi este că veți obține o doză mai concentrată din unele dintre substanțele nutritive prezente în morcovii întregi.

Atunci când stoarceți sucul de morcovi, pulpa rămasă conține o mulțime de fibre. Prin urmare, nu veți obține la fel de multe fibre în suc.

În schimb, consumul de morcovi furnizează mai multe fibre, dar mai puțin betacaroten. În funcție de obiectivele dvs. nutriționale, consumul de morcovi în mod tradițional poate avea mai multe beneficii.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei