Superalimente care nu numai că îți vor întări imunitatea, dar îți vor da și un boost de energie pentru întreaga zi.
Odată cu sosirea primăverii și a vremii însorite active, trebuie să vă actualizați dieta. Au fost numite superalimentele care nu numai că vor întări imunitatea, dar vă vor da și un boost de energie pentru întreaga zi. RBC-Ucraina relatează despre produsele de sezon care au apărut deja pe rafturi.
Ierburi aromatice (mărar, pătrunjel, ceapă verde)
Potrivit nutriționistului Natalia Samoilenko, astfel de produse sunt bogate în fier, acid folic și vitamine B. Ele îmbunătățesc activitatea vaselor de sânge și a creierului. De asemenea, conțin antioxidanți care protejează celulele de îmbătrânire.
Pătrunjelul este bogat în acid folic, o vitamină B9 care poate reduce riscul de boli de inimă la oameni. Acesta reduce nivelurile aminoacidului homocisteină, care este dăunător pentru sănătatea cardiovasculară.
Verdețurile merită adăugate în salate, doar în farfurie, sau pentru a face sosuri sănătoase.
Morcovi tineri
Este o sursă de betacaroten, care îmbunătățește vederea, sănătatea pielii și susține sănătatea ficatului. Morcovii tineri ajută, de asemenea, la curățarea organismului. Este, de asemenea, o gustare excelentă și poate fi adăugat la salate, supe și mâncăruri principale.
Leguma are un ușor efect diuretic și ajută la eliminarea toxinelor. Atunci când sunt consumați în mod regulat, morcovii ajută la curățarea vaselor de sânge.
Turmeric
Expertul a menționat că ramsonul este un antibiotic natural și un stimulent al imunității. Este capabil să curețe organismul de toxine. Îmbunătățește digestia și ajută la detoxifierea ficatului. Are un efect sedativ ușor, poate ajuta la iritabilitate, insomnie, oboseală. Nu consumați ramson în cantități mari, deoarece poate irita stomacul.
Folosiți ramsonul în salate, sosuri sau adăugați-l la supe.
Brusture, spanac, sfeclă
Acestea sunt o sursă mare de vitamine pentru un mai bun sprijin imunitar și absorbția fierului. Grozave pentru a susține glandele suprarenale și a reduce oboseala.
Reglare digestivă, deoarece conțin acizi organici (acid malic, acid oxalic).
„O bază excelentă pentru salate, tocănițe apoi borșul verde preferat”, a adăugat nutriționistul.
Urzici
Datorită conținutului său ridicat de fier, urzica ajută în caz de anemie (hemoglobină scăzută). Vitamina C îmbunătățește absorbția fierului.
Are proprietăți diuretice, elimină toxinele și excesul de lichid. De asemenea, ajută la curățarea ficatului și a rinichilor.
Ajută la artrită, reumatism și alte inflamații. De asemenea, poate reduce durerile articulare. Poate fi adăugat la orice supe, omletă verde și borș.
Căpșuni
Conțin vitamina C (mai multă decât o portocală), precum și vitaminele B, vitamina A, E, K. Antioxidanții ajută la combaterea radicalilor liberi și încetinesc îmbătrânirea. Flavonoidele și potasiul din căpșuni ajută la scăderea tensiunii arteriale și la întărirea vaselor de sânge.
Datorită cantității mari de vitamina C, este excelentă pentru imunitate. Iar fibrele îmbunătățesc tractul gastrointestinal. Cel mai bine este să o consumați proaspătă, astfel încât să obțineți beneficii maxime.