Ce puteți găti din resturile de carne și cârnați după Paște, citiți mai jos
După Paște, frigiderul, de obicei, miroase a sărbătoare încă câteva zile – resturi de carne la cuptor, șuncă, boujenina la cuptor. Nu poți păstra multă vreme o astfel de carne, iar după câteva zile în frigider își pierde un pic din aromă. Dar poate fi folosită pentru alte feluri de mâncare. Ce se poate prepara din resturile de carne și cârnați după Paște, spune RBC-Ucraina.
Salată de carne cu castraveți murați și brânză
Tăiați carnea cubulețe, adăugați castraveți, brânză rasă, puțină ceapă verde și o lingură de maioneză sau iaurt grecesc. Amestecă totul bine și lasă la infuzat cel puțin o jumătate de oră. Această salată este perfectă pentru o gustare sau o cină ușoară.
Caserolă de cartofi cu carne
Faceți un strat de piure de cartofi, puneți bucăți de carne deasupra, presărați cu brânză și dați la cuptor. Puteți adăuga legume sau sos de ciuperci. Dacă nu aveți piure de cartofi la îndemână, tăiați cartofii cruzi în cercuri și puneți carnea deasupra. Puteți adăuga ierburi sau puțină ceapă.
Cu piure de cartofi fierți – coaceți timp de 20 de minute, cu cartofi cruzi – 30-35 de minute.
Chifteluțe umplute cu carne făcute în casă
Se macină carnea rămasă, se adaugă ceapă prăjită și ou fiert. Umpleți patiseria și coaceți chiftelele la cuptor. Se păstrează bine și sunt gustoase chiar și reci.
Shurpa sau supă groasă de carne sau supă groasă de carne
Folosiți oase sau carne prăjită pentru bază. Adăugați multe legume – morcovi, ardei gras, cartofi, puteți adăuga și conopidă și broccoli. Adăugați condimente și, pentru mai multă inimă, smântână sau brânză topită.
Tacos sau shawarma cu carne și legume
Tăiați carnea în bucăți de mărimea unei mușcături. Faceți un sos din maioneză, muștar și usturoi. Reîncălziți carnea cu ceapă și condimente, înfășurați-o în pâine pita sau serviți-o în tortilla de porumb cu salată și sos. Un mod simplu de a face ceva nou fără ingrediente complicate.