Foto: din surse deschise
Cu cât carnea este marinată mai mult timp, cu atât va fi mai aromată
Pregătiți un kebab marinat în sos de rodie. Acesta va da cărnii o aromă dulce-acrișoară și o nuanță frumoasă. Datorită unei astfel de marinate, carnea se dovedește moale și suculentă. Cu cât carnea este marinată mai mult timp, cu atât va fi mai gustoasă.
Rețetă
Ingrediente:
- porc gammon 1.5kg
- sos de rodii 80 ml
- ceapă 400 g
- paprika măcinată 1 lingură.
- piper negru măcinat 0,5 linguriță.
- oregano uscat 1 linguriță.
- sare 1,5 linguri.
Mod de preparare: 1:
- Se curăță ceapa, se taie în jumătăți de inele și se freacă cu mâinile până își eliberează sucul.
- Clătiți carnea și uscați-o cu un prosop de hârtie.
- Într-un bol, amestecați carnea cu sare, paprika, oregano, piper negru măcinat.
- Se adaugă ceapa, sosul de rodie, se amestecă ușor, se acoperă cu folie alimentară și se trimite la frigider pentru șase ore.
- Se înfige carnea pe o țepușă fără ceapă și se frige pe grătar, întorcându-se din când în când, până devine aurie.
- Se verifică cu un cuțit, când este străpuns, trebuie să iasă suc limpede.
Sfaturi:
- Adăugați condimente și ceapă după gustul dvs.
- Carnea trebuie să fie marinată timp de 12-16 ore.