Shashlik marinat în sos de rodie: o rețetă neobișnuită

Foto: din surse deschise

Cu cât carnea este marinată mai mult timp, cu atât va fi mai aromată

Pregătiți un kebab marinat în sos de rodie. Acesta va da cărnii o aromă dulce-acrișoară și o nuanță frumoasă. Datorită unei astfel de marinate, carnea se dovedește moale și suculentă. Cu cât carnea este marinată mai mult timp, cu atât va fi mai gustoasă.

Rețetă

Ingrediente:

  • porc gammon 1.5kg
  • sos de rodii 80 ml
  • ceapă 400 g
  • paprika măcinată 1 lingură.
  • piper negru măcinat 0,5 linguriță.
  • oregano uscat 1 linguriță.
  • sare 1,5 linguri.

Mod de preparare: 1:

  1. Se curăță ceapa, se taie în jumătăți de inele și se freacă cu mâinile până își eliberează sucul.
  2. Clătiți carnea și uscați-o cu un prosop de hârtie.
  3. Într-un bol, amestecați carnea cu sare, paprika, oregano, piper negru măcinat.
  4. Se adaugă ceapa, sosul de rodie, se amestecă ușor, se acoperă cu folie alimentară și se trimite la frigider pentru șase ore.
  5. Se înfige carnea pe o țepușă fără ceapă și se frige pe grătar, întorcându-se din când în când, până devine aurie.
  6. Se verifică cu un cuțit, când este străpuns, trebuie să iasă suc limpede.

Sfaturi:

  • Adăugați condimente și ceapă după gustul dvs.
  • Carnea trebuie să fie marinată timp de 12-16 ore.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei