Foto: din surse deschise
O mâncare gustoasă cu efort minim
Vă oferim să pregătiți o friptură delicioasă, care va surprinde prin simplitatea preparării și gustul rafinat.
Rețetă
Ingrediente:
- carne tocată – 500 g
- ou în carne tocată – 1 buc.
- ouă în umplutură – 5 buc.
- brânză – 100 g
- ceapă – 1 buc.
- pătrunjel – după gust
- făină de orez sau de porumb – 20 g
- usturoi uscat sau proaspăt
- semințe de susan
Preparare:
- Se adaugă oul, ceapa rasă, sarea, usturoiul și condimentele după gust. Se amestecă bine și se „bate” într-un bol.
- Se fierb ouăle, se răcesc și se dau pe o răzătoare grosieră. Se toacă mărunt ierburile și se dă pe răzătoare brânza.
- Pe o folie alimentară sau pe un covoraș de silicon se întinde carnea tocată într-o formă dreptunghiulară cu o grosime de 1 cm. Se întinde brânza, ierburile și ouăle fierte uniform peste carnea tocată.
- Cu ajutorul foliei adezive, se rulează carnea tocată sub formă de sul și se așază pe pergament.
- Se presară cu semințe de susan și se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute la 180 de grade.