Mănâncă acest fel de mâncare la micul dejun pentru a încetini îmbătrânirea și a arăta mai tânăr

Foto: din surse publice

Consumul regulat al acestui fel de mâncare poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire în organism

Fasolea la cuptor nu este doar o garnitură consistentă, ci și un potențial elixir al tinereții. Consumul regulat al acestui fel de mâncare poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire în organism. Acest lucru este raportat de site-ul Daily Express.

Ce merită să știți

Potrivit chirurgului plastician Robert Colegrove, fasolea are atât de multe beneficii pentru sănătate încât uneori este denumită un superaliment. Ea ajută la satisfacerea unor nevoi nutriționale și este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale.

Fasolea coaptă conține mai multe minerale, cum ar fi magneziul, seleniul și cuprul, care sunt antioxidanți puternici ce protejează celulele de atacul radicalilor liberi (specii reactive de oxigen).

Excesul de radicali liberi începe să deterioreze celulele și țesuturile organismului, ducând la deteriorarea celulelor, cunoscută și sub numele de stres oxidativ, care provoacă îmbătrânirea. Organismul va avea nevoie de mai mulți antioxidanți găsiți în fasole pentru a lupta împotriva radicalilor liberi.

Sosul de roșii adăugat la fasolea coaptă conține licopen, un antioxidant puternic care ajută celulele să reziste îmbătrânirii și scade tensiunea arterială.

Fasolea la cuptor este, de asemenea, o sursă bună de zinc, care ajută în cazul pielii uscate prin întărirea barierei cutanate și creșterea colagenului și elastinei, care ajută la menținerea pielii hidratate și suple.

Pielea uscată contribuie la îmbătrânire deoarece îi lipsește hidratarea și elasticitatea, ceea ce poate provoca linii fine și riduri. Astfel, consumul de fasole coaptă poate crește nivelul de zinc și poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii.

Beneficiile fasolei

O porție de 80 g de fasole reprezintă una din cele cinci porții pe zi.

Din punct de vedere nutrițional, fasolea este o sursă bună de proteine vegetale și este săracă în grăsimi și calorii. De asemenea, conține minerale precum fierul și zincul și este o sursă bună de vitamine B precum acidul folic.

Includerea fasolei și a leguminoaselor în dieta dumneavoastră este, de asemenea, asociată cu un risc cardiovascular mai scăzut și poate ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.

Cel mai bine este să mâncați fasole coaptă alături de alimente precum legume, ouă și carbohidrați cu eliberare lentă pentru a oferi un echilibru bun de nutrienți cu puțină sare sau zahăr.

200 g fasole coaptă (conservată în sos de roșii) furnizează:

  • 162 kcal/666 kJ
  • 10 g proteine
  • 1 g grăsime
  • 30 g carbohidrați
  • 9,6 g zahăr
  • 9,8 g fibre
  • 1,3 g sare
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei