Cum se prepară sosul Sacebeli

Sosul este perfect cu kebab, orice fel de carne, paste, pește prăjit sau pur și simplu așa, cu o bucată de pâine

Acest sos nu poate fi doar cumpărat din magazin, ci și preparat chiar acasă, care va ieși mult mai gustos decât sosul din magazin.

Sosul va merge bine cu un kebab, cu orice fel de mâncare din carne, cu paste, pește prăjit sau pur și simplu cu o bucată de pâine.

Rețetă

Ingrediente:

  • coriandru proaspăt – 2 buchețele;
  • pastă de roșii – 200 gr;
  • apă – 200 ml;
  • hamei-suneli – 2 lingurițe;
  • adzhika uscat – 1 linguriță;
  • usturoi – 5 căței;
  • 9% oțet de masă – 1 linguriță;
  • piper negru măcinat;
  • sare.

Preparare:

  1. Clătiți coriandrul, uscați-l cu un prosop de hârtie, îndepărtați frunzele și tocați-l mărunt.
  2. Se curăță usturoiul de coajă și se presează printr-o presă.
  3. Într-un bol se pun coriandrul, usturoiul, ajika, hopeli suneli, oțetul, piperul negru măcinat și se macină într-un mortar, apoi se adaugă pasta de tomate, apa, sare după gust, se amestecă. Se pune sosul gata într-un vas de sticlă și se pune la frigider.

Acest sos poate fi păstrat în frigider timp de două săptămâni.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei