Ilustrație / Foto: din surse deschise
Stocarea corectă a uleiului la domiciliu nu este dificilă, dacă cunoașteți unele caracteristici și restricții. Citiți detaliile din material.
Majoritatea oamenilor moderni folosesc ulei vegetal în fiecare zi. Prăjesc cu el, îl adaugă la salate, produse de patiserie și multe alte feluri de mâncare pentru a le îmbunătăți aroma sau pentru a le împiedica să se lipească în timpul tratamentului termic. Aproape toată lumea are produsul acasă, dar nu mulți clienți înțeleg cum să îl depoziteze în mod corespunzător pentru a-și păstra proprietățile utile.
Poate uleiul vegetal să se strice
Fiecare produs are un termen de valabilitate, în timpul căruia producătorul garantează starea și aroma perfectă. Atunci când alegeți ulei vegetal natural și de calitate pe MAUDAU, este important să acordați atenție recomandărilor producătorului. De obicei, se garantează că produsul își păstrează prospețimea timp de până la 2 ani, dacă se află într-un recipient închis, și până la șase luni de la începerea utilizării.
Dacă uleiul s-a stricat, puteți observa:
- apariția unui nămol;
- turbiditate;
- gust și miros neplăcut.
Cu toate acestea, produsele din diferite fructe, semințe și nuci diferă în ceea ce privește consistența și culoarea. Acestea pot avea durate de valabilitate diferite.
Cum să depozitați uleiul vegetal
Dacă doriți să vă faceți provizii de ulei, puneți-l într-un loc întunecos și răcoros. Dar este important ca produsul să nu înghețe, deoarece expunerea la temperaturi scăzute îi poate afecta densitatea. Untul este cel mai bine depozitat în dulapuri sau într-o cămară, departe de aragaz și de lumina soarelui.
Mulți recomandă transferarea produsului într-un recipient din sticlă de la unul din plastic. Acest lucru are sens pentru uleiul care nu este utilizat zilnic, cum ar fi uleiul de susan, de in sau de avocado disponibil pe MAUDAU. Dar un produs de prăjit făcut din semințe de floarea-soarelui sau măsline nu trebuie transferat dacă cumpărătorul este sigur că produsul va fi utilizat în termen de 1-1,5 luni.
Uleiul stricat poate fi consumat
Produsul nerafinat trebuie utilizat cât mai curând posibil. În acest fel, puteți păstra maximum de vitamine și minerale care sunt bune pentru sănătatea dumneavoastră. În plus, uleiul nerafinat poate deveni amar dacă s-a stricat. Dacă v-a rămas acasă mult produs expirat, îl puteți folosi în alte domenii.
Uleiurile naturale și de bună calitate au proprietăți emoliente, așa că este potrivit ca mască pentru mâini, picioare și pielea uscată. De asemenea, poate fi amestecat cu sare, zahăr sau zaț de cafea pentru a face un scrub de casă.
Uleiul poate fi frecat pe suprafețele din lemn pentru a îndepărta petele și a reda strălucirea. De asemenea, este folosit pentru a lubrifia piesele metalice pentru o mai bună alunecare. Așadar, nu vă grăbiți să aruncați un produs stricat.
Păstrarea corectă a untului la domiciliu nu este dificilă dacă cunoașteți câteva particularități și restricții. Apoi, familia poate fi sigură că obține beneficii maxime de la produsul gustos.