În Franța, ouăle se fierb exact așa: un truc culinar pentru a îndepărta ușor cojile dintr-o singură mișcare

Această tehnică a fost deja testată de mii de utilizatori TikTok și au fost uimiți de rezultate

Renumitul bucătar american Christopher Kimball a dezvăluit un secret care poate schimba procesul de decojire a ouălor. El susține că principalul lucru aici nu este metoda de fierbere, ci răcirea – această metodă asigură îndepărtarea ușoară și fără stres a cojii.

Decojirea ouălor fierte tari este o sarcină familiară pentru aproape toată lumea. Cu toate acestea, celebrul bucătar Christopher Kimball, fondatorul America’s Test Kitchen, susține că majoritatea dintre noi am făcut-o greșit. În contul său de TikTok, el a împărtășit că cheia succesului nu constă în timpul de gătire, ci în răcirea corespunzătoare.

„Toată lumea face greșeala de a decoji ouăle”, spune Kimball. „În timpul petrecut la Paris, mi-am dat seama că nu contează cum fierbi un ou, ci cum îl dai la frigider”.

Atunci, spune el, a descoperit o tehnică care i-a schimbat radical abordarea față de ouăle fierte tari. Esența metodei constă în fierberea oului timp de exact opt minute și 40 de secunde, apoi aruncarea imediată a acestuia într-o baie de gheață timp de trei minute. Diferența bruscă de temperatură permite gălbenușului să rămână moale și umed, iar albușul să se separe de coajă fără dificultate.

„Acest secret este simplu: o baie de gheață timp de trei minute. Aceasta face ca oul din interior să se micșoreze puțin și să se separe de coajă, ceea ce îi permite să se desprindă ușor”, a explicat bucătarul.

Procesul de gătire arată astfel:

  • Se fierbe apa.
  • Puneți cu grijă ouăle în apa clocotită.
  • Se acoperă timp de 8 minute și 40 de secunde.
  • După ce sunt fierte, se pun imediat ouăle într-un castron mare cu gheață.
  • Lăsați-le să stea timp de trei minute.
  • Scoateți și bucurați-vă de cojile care se umflă într-o secundă.

Această tehnică a fost deja testată de mii de utilizatori TikTok și au fost uimiți de rezultate.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei