Patiseria populară „Arici” sau „Castane Kiev” poate fi repetată acasă
În perioada sovietică, o patiserie populară în Ucraina era „Ariciul”, care pentru mulți oameni este un gust al copilăriei. Acest deliciu mai era numit și „Niva de aur” sau „Castane de Kiev”. Cu timpul a fost dată uitării, iar acum nu o puteți cumpăra în niciun magazin. Cu toate acestea, puteți face singur acest desert legendar – nu este deloc dificil.
Biscuiții Kiev Chestnuts sau Hedgehogs sunt făcuți dintr-un aluat de nisip similar, dar în loc de ouă crude, se folosesc gălbenușuri fierte. Sultanele, prunele, nucile sau cireșele sunt învelite în interior. Dar chiar și fără umplutură prăjitura este foarte gustoasă. Produsele finite sunt acoperite cu glazură și firimituri de vafe.
Cum se prepară biscuiții „Arici” – rețetă pas cu pas
Ingrediente
Pentru aluat:
- unt – 220 g;
- zahăr – 100 g;
- gălbenușuri de ou fierte – 5 buc;
- smântână – 4 litri de masă;
- făină – 250 g;
- vanilină – un vârf de cuțit;
- bicarbonat de sodiu – un vârf de cuțit.
Pentru glazură:
- unt – 60 g;
- zahăr – 250 g;
- lapte – 100 ml;
- cacao – 4 linguri.
opțional:
- vafe – 200 g;
- umplutură după gust (nuci, fructe uscate, cireșe).
Mod de preparare: 1:
- Se separă ouăle fierte tari în albușuri și gălbenușuri, se pasează acestea din urmă cu o furculiță. Lăsați untul să se înmoaie și amestecați-l cu zahărul până la omogenizare. Se amestecă cu amestecul de gălbenușuri.
- Adăugați smântâna și zahărul vanilat. Se cerne făina printr-o sită, se amestecă cu bicarbonatul de sodiu și se combină cu restul ingredientelor. Aluatul va fi omogen și nu lipicios.
- Formați aluatul în bile egale și aplatizați-le. Se pune umplutura în interiorul fiecăreia și se rulează din nou. Coaceți biscuiții pe o tavă tapetată cu pergament timp de 12 minute la 180°.
- Pentru a face glazura, se topește untul și se amestecă cu laptele, zahărul și pudra de cacao. Se aduce la fierbere și se ia de pe foc. Radeți napolitanele sau tocați-le cu un blender. Se înmoaie aricii în glazură și se rulează în napolitane.