Supă de roșii cu pui, fasole și legume: rețetă pentru o mâncare sănătoasă

Adăugați ierburi tocate în fiecare farfurie înainte de servire, după dorință

Pregătiți o supă foarte gustoasă și bogată cu pui, fasole și legume pentru prânz. Pentru supă veți avea nevoie de orice: fasole conservată sau uscată, file de pui, legume și condimente, acestea vor da supei un gust și o aromă bogate.

Rețetă

Ingrediente:

  • file de pui 300 g
  • cartofi 2 buc.
  • ceapă 1 buc.
  • morcovi 1 buc.
  • usturoi 2 căței
  • conserve de fasole în sos de roșii 1 cutie
  • pastă de roșii 1 lingură. l.
  • apă 1200 ml
  • ulei vegetal 2 linguri.
  • paprika măcinată 1 linguriță.
  • frunză de dafin 2 buc.
  • piper negru măcinat
  • sare

Preparare:

  1. Spălați legumele, curățați-le. Tăiați ceapa, morcovii, cartofii în cuburi mici, tocați mărunt usturoiul.
  2. Spălați fileul de pui și tăiați-l în bucăți de mărime medie.
  3. Încălziți uleiul vegetal într-o cratiță și prăjiți carnea până devine ușor aurie.
  4. Se adaugă ceapa și morcovii la carne și se prăjesc timp de 2-3 minute, apoi se adaugă usturoiul, cartofii și se toarnă apă fierbinte peste tot.
  5. După fierbere, se fierbe timp de 10-15 minute.
  6. Se adaugă fasolea împreună cu sosul, pasta de tomate, paprika, piperul negru măcinat, foaia de dafin și sarea.
  7. Gătiți cu capacul închis la foc mediu timp de cinci minute.

Adăugați ierburi tocate pe fiecare farfurie înainte de servire, dacă doriți.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei