Foto: din surse publice
Îți va lua doar patru minute să îl prepari
Cele mai frecvente probleme în timpul preparării ouălor poșate sunt folosirea ouălor vechi sau reci, apa prea fierbinte sau insuficient de fierbinte. Cu toate acestea, experții Good Food au împărtășit o rețetă „ușoară”, al cărei secret este adăugarea unui singur ingredient, scrie Express.
„Urmați rețeta noastră simplă pentru ouă poșate perfecte, cu un gălbenuș lichid și un alb dens, perfecte pentru micul dejun, brunch sau ca o notă finală la o altă masă”, adaugă experții.
Se menționează că ouăle au nevoie de doar patru minute pentru a fi gătite.
Rețetă
Ingrediente:
- O lingură de oțet de vin alb;
- ouă, atâtea câte doriți să gătiți.
Gătit
- Mai întâi, umpleți o cratiță mare cu apă și adăugați oțetul. Odată ce apa fierbe, reduceți focul și fierbeți la foc mic. După aceea, spargeți un ou într-un castron mic.
- Pentru a obține un ou perfect fără albușuri, spargeți-l într-o strecurătoare fină și lăsați albușurile să se scurgă.
- Agitați apa pentru a crea un ușor vârtej care să ajute albușul să se înfășoare în jurul gălbenușului. Apoi coborâți cu grijă oul în apă și asigurați-vă că focul este suficient de mic.
- Fierbeți oul sau ouăle timp de trei până la patru minute, până când albușul este închegat. Scoateți cu grijă cu o spumieră și ștergeți cu un prosop de ceai sau hârtie de bucătărie apa rămasă din ou.
- Experții spun că adăugarea oțetului alb în apa pentru ouăle omletă ajută albușurile să se coaguleze rapid, făcând ca acestea să se întindă uniform. Astfel, după cum asigură experții, ouăle amestecate ies mai compacte și omogene.
„Oțetul ajută, de asemenea, albușul să se lipească de gălbenuș, creând un ou poșat mai coerent și mai atrăgător vizual, perfect pentru invitați. De asemenea, puteți folosi oțet de mere, oțet alb simplu sau o picătură de suc de lămâie – despre toate se crede că obțin același efect”, notează Express.