„Elixirul” violet al longevității: iată ce trebuie să mănânci pentru a trăi până la 100 de ani

După cum se pare, această legumă rădăcină este bogată în antioxidanți și compuși care pot încetini procesul de îmbătrânire

Ignamele mov nu sunt doar o legumă colorată în farfurie, ci și o potențială cheie a longevității. După cum se pare, această legumă rădăcină este bogată în antioxidanți și compuși care pot încetini procesul de îmbătrânire. Acest lucru este raportat de site-ul Surrey Live.

Ce este bun pentru igname

Expertul în longevitate Dan Buettner discută despre obiceiurile și obiceiurile de bază urmate în anumite regiuni, inclusiv Grecia, California, Costa Rica și Italia, precum și în insulele Okinawa din sudul Japoniei.

O componentă cheie a dietei din Okinawa este ignama consumată pe scară largă, în special în varianta purpurie, care este cunoscută pentru conținutul său bogat în antocianine.

Acest conținut are numeroase beneficii pentru sănătate, de la proprietăți antiinflamatoare și îmbunătățirea vederii și a funcției cardiace până la ajutor în tratarea diabetului.

„Vrei să trăiești mai mult? Mănâncă mai multe igname. Okinawenii – unul dintre cei mai longevivi oameni de pe Pământ – obțin mai mult de 60 % din caloriile zilnice din aceste legume rădăcinoase vibrante și bogate în nutrienți”, a explicat el.

Studiul a constatat că longevitatea din Okinawa se datorează în mare măsură unei diete care se bazează în mare măsură pe ignamele purpurii. Încă din anii 1600, se crede că insularii japonezi au înlocuit orezul – un aliment de bază pe care nu îl puteau cultiva eficient – cu igname importate din China.

Nuanța purpurie provine de la antociani, antioxidanți care promovează sănătatea inimii și pot reduce colesterolul „rău”. Se crede că aceste legume sănătoase nu joacă niciun rol în acumularea colesterolului, ceea ce le face o alegere ideală.

Cine ar trebui să evite consumul de igname

Ignamele purpurii (ca și alte tipuri de igname) sunt în general considerate sănătoase și sigure pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, există unele categorii care ar trebui să fie prudente:

  • Persoanele alergice la igname sau la alte legume rădăcinoase
  • persoanele cu pietre la rinichi – ignamele conțin oxalați, care pot contribui la formarea pietrelor la rinichi, în special la persoanele predispuse la pietre la rinichi.
  • persoanele cu diabet – deși ignamele mov au un indice glicemic mai scăzut decât cartofii obișnuiți, acestea conțin totuși carbohidrați. Trebuie să controlați porția și nivelul zahărului din sânge
  • Tulburări gastrointestinale – cantitățile mari de fibre pot provoca balonare, gaze sau diaree la persoanele sensibile.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei