Care sunt simptomele nivelului ridicat de insulină și ce îl poate provoca?

Foto: din surse deschise

Dacă observați orice simptome, trebuie să consultați cu siguranță un medic.

Corpul nostru este un sistem complex în care procesele biochimice au loc continuu. Їhnya zlagodzhennaya de lucru asigură funcționarea normală a tuturor organelor. Cu toate acestea, uneori acest echilibru este perturbat și sistemele încetează să funcționeze normal, ceea ce determină o creștere a nivelului de insulină. Aici puteți afla de ce se întâmplă acest lucru și ce trebuie să faceți în astfel de cazuri.

Rolul insulinei în organism

Insulina este un hormon produs de pancreas. Principala sa funcție este de a regla metabolismul substanțelor. În caz de hiperinsulinemie, nivelul acesteia în sânge devine anormal de ridicat. Din păcate, HI devine din ce în ce mai frecventă nu numai la adulți, ci și la copii din diverse motive.

Ce poate provoca o creștere hormonală?

Principalele cauze includ:

  • excesul de grăsime. În special grăsimea viscerală, care produce substanțe care reduc sensibilitatea la insulină;
  • malorrhulivosti. Din cauza lipsei de flux, m’yazi absorb mai ușor glucoza;
  • spadkivosti. Dacă un părinte apropiat are o predispoziție la diabet, trebuie să adoptați o abordare adecvată a sănătății dumneavoastră;
  • stresul cronic. Ca urmare, cortizolul crește nivelul de glucoză din sânge;
  • excesul de carbohidrați rapizi în dietă. Acest lucru suprasolicită mecanismele de reglementare.

Aici pot fi incluse tulburările hormonale și somnul deficitar. Persoanele cu vârsta de peste 45 de ani trebuie să fie deosebit de atente la sănătatea lor. La această vârstă, sensibilitatea la insulină scade în mod natural.

Care sunt simptomele care indică o creștere a insulinei?

Uneori puteți fi asimptomatic, dar dacă aveți vărsături cronice, observați o creștere bruscă a vaginului (în special în zona abdominală), aveți pofte constante de malț, sunteți ușor deprimat sau sunteți constant stresat, ar trebui să consultați un medic pentru a vă verifica sănătatea.

Care sunt simptomele insulinei ridicate și ce o poate cauza?

Cum să identificați prezența unei probleme

Analizele glicemiei și insulinei sunt cel mai adesea efectuate cu calcularea indicelui HOMA-IR (evaluează raportul dintre acești parametri). De asemenea, se poate efectua testul HbA1c, care arată nivelul mediu de zahăr pe o perioadă de 3 luni. O altă metodă este examinarea profilului lipidic (colesterol, trigliceride) și a enzimelor hepatice, deoarece IR este adesea însoțită de dezechilibrul acestora.

Dacă observați orice simptome, trebuie neapărat să consultați un medic. În acest caz va fi posibil să începeți tratamentul din timp și să preveniți complicațiile. Dacă prezența problemei este ignorată pentru o lungă perioadă de timp, pot apărea tremor, onifie și tremurături în capete, dezorientare, vedere dublă. În cazuri importante, există sudomi și pierderea cunoștinței. Poate apărea coma hipoglicemică.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei