11 alimente pe care fiecare femeie ar trebui să le mănânce după vârsta de 50 de ani

Buna alimentație devine unul dintre factorii cheie pentru o îmbătrânire sănătoasă

După vârsta de 50 de ani, corpul unei femei începe să aibă nevoie de mai multă îngrijire și sprijin din interior. O nutriție adecvată devine unul dintre factorii cheie pentru îmbătrânirea sănătoasă, așa că merită să includeți 11 alimente în dieta dumneavoastră. Acest lucru este raportat de site-ul Real simple.

Kiwi

Kiwi are o valoare nutritivă excelentă, mai ales când vine vorba de sănătatea femeilor de peste 50 de ani. Este bogat în vitamina C, care este esențială pentru sănătatea pielii, părului, oaselor și funcției imunitare.

Nutriționistul Susan Greeley a dezvăluit că vitamina C promovează și producția de colagen, care încetinește semnificativ pe măsură ce îmbătrânim. În plus, kiwi conține fibre și antioxidanți care îmbunătățesc sănătatea intestinelor și, respectiv, protecția împotriva bolilor.

Pentru a savura fructul, tăiați kiwi-ul în jumătate și scoateți pulpa dulce. De asemenea, puteți adăuga kiwi feliat la o salată de fructe sau îl puteți servi peste iaurt.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc poate ajuta la menținerea rezistenței osoase și a masei musculare pe măsură ce îmbătrâniți. Acest lucru se datorează conținutului său ridicat de calciu și, respectiv, de proteine. În plus, conținutul de probiotice din iaurtul grecesc ajută la diversificarea microbiomului, un aspect vital al sănătății intestinale.

De asemenea, este bun pentru funcția imunitară, deoarece intestinul este foarte strâns legat de sistemul imunitar. Amestecați iaurtul grecesc în smoothie-uri, savurați-l cu fructe și nuci sau folosiți-l ca bază cremoasă pentru sosuri.

Prune uscate

Deoarece prunele uscate sunt un aliment bogat în fibre, ele sunt bune pentru intestin, care are nevoie de sprijin suplimentar pe măsură ce îmbătrânim.

Datorită potasiului, vitaminei K și antioxidanților prezenți în prunele uscate, acestea au fost asociate cu o mai bună sănătate a oaselor la femeile aflate la postmenopauză.

Pentru a obține beneficii maxime de la prunele uscate, merită să consumați cinci până la șase bucăți pe zi.

Prune uscate

Pentru femeile de peste 50 de ani, afinele sunt mai mult decât un simplu răsfăț. Fructele suculente conțin fibre și antociani antioxidanți, care pot reduce colesterolul ridicat și, respectiv, hipertensiunea arterială.

Mai mult, antioxidanții și polifenolii din afine pot îmbunătăți fluxul sanguin către creier, pot îmbunătăți memoria și pot proteja împotriva problemelor de performanță mentală legate de vârstă.

Ciupercile

Acest superaliment este bogat în antioxidanți care ajută la evitarea problemelor de sănătate cu care se confruntă adesea femeile în vârstă, în special sănătatea intestinală, rezistența la insulină, inflamația și stresul.

Ciupercile tratate cu UV conțin, de asemenea, vitamina D, un nutrient important pentru oase puternice.

Semințe de in

Semințele de in sunt un aliment de bază pentru femeile de peste 50 de ani. Micile semințe susțin sănătatea inimii, echilibrul hormonal și funcția cognitivă, care poate scădea în timp.

De exemplu, semințele de in conțin acid alfa-linolenic (ALA), un tip de acid gras omega-3 care poate îmbunătăți tensiunea arterială, reduce inflamațiile și reduce colesterolul.

Semințele de in conțin, de asemenea, lignani, care acționează ca fitoestrogeni (adică estrogeni dietetici) care pot atenua simptomele menopauzei și pot regla hormonii.

Produsul conține, de asemenea, vitamina E, care poate proteja celulele nervoase de leziuni. Cel mai bine este să consumați semințe de in măcinate (mai degrabă decât întregi), deoarece acestea sunt mai ușor de digerat și mai bine absorbite de organism.

Conserve de sardine

Conservele de sardine sunt bogate în calciu, vitamina D și acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru sănătatea creierului, a inimii și a oaselor. De asemenea, sunt bogate în proteine, care pot contribui la încetinirea pierderii musculare și la îmbunătățirea performanțelor fizice pe măsură ce îmbătrânim.

Sardinele conțin vitamina B12 și seleniu, doi nutrienți implicați în funcția tiroidiană.

Varza Kale

Kale este un aliment important pentru femeile de vârstă mijlocie și mai în vârstă, mai ales când vine vorba de sănătatea oaselor, a inimii și a creierului. Conținutul său ridicat de calciu și vitamina K menține densitatea osoasă și reduce riscul de osteoporoză și fracturi, care sunt mai frecvente după menopauză.

Kale poate susține, de asemenea, sănătatea inimii prin promovarea producției de oxid nitric, care îmbunătățește fluxul sanguin și scade tensiunea arterială.

În plus, frunzele verzi conțin antioxidanți (luteină și polifenoli) care protejează țesutul cerebral prin reducerea inflamației și a stresului oxidativ.

Nucile

Nucile pot îmbunătăți memoria, starea de spirit și pot construi apărarea neuronală datorită compușilor neuroprotectori precum vitamina E și melatonina. Din punct de vedere cardiovascular, grăsimile sănătoase din nuci pot reduce nivelul LDL al colesterolului „rău”, protejându-l potențial împotriva bolilor de inimă.

Avocado

Dacă aveți peste 50 de ani, gândiți-vă să mâncați mai multe avocado. Grăsimile sănătoase și fibrele lor pot reduce colesterolul LDL și riscul de boli de inimă, care, din nou, crește dramatic după menopauză.

În plus, avocado conține luteină și vitamine B, care promovează sănătatea creierului. Luteina promovează un flux sanguin mai bun către zonele creierului.

Edamame

Produsul conține fibre sănătoase pentru intestine, grăsimi omega-3 antiinflamatoare și fitoestrogeni care protejează împotriva cancerului de sân și a bolilor de inimă. De asemenea, conține izoflavone, care pot atenua simptomele menopauzei la femei.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei