Foto: din surse publice
Probabil v-ați întrebat de ce mâncarea dvs. nu se păstrează atât de mult pe cât v-ați dori
Cum să păstrați alimentele în frigider mai mult timp, astfel încât să nu fiți nevoiți să le aruncați? Cum să prelungești durata de viață a mâncărurilor tale preferate? Marca răspunde la această întrebare.
Sfaturi pentru păstrarea alimentelor în frigider
Probabil v-ați întrebat vreodată de ce alimentele dvs. nu se păstrează atât de mult pe cât v-ați dori, chiar dacă le-ați depozitat în frigider. Este posibil să fie din cauză că ați procedat greșit.
Un sfat pe care îl puteți urma este să depozitați alimentele în recipiente etanșe în frigider. De asemenea, este important să separați alimentele gătite de cele crude pentru a evita contaminarea încrucișată.
Dacă aveți tendința de a face achiziții mari, este important ca atunci când plasați alimentele, acestea din urmă să fie așezate în partea din spate a frigiderului, iar cele care trebuie consumate mai repede să fie plasate mai aproape. De asemenea, este important să nu supraîncărcați frigiderul, astfel încât acesta să se răcească bine și să puteți vedea toate alimentele pe care le aveți.
Plasarea hârtiei de bucătărie în sertarele cu fructe și legume va ajuta la absorbția umidității, împiedicând dezvoltarea ciupercilor și bacteriilor. Curățarea frigiderului o dată pe lună ajută la îndepărtarea resturilor și la prevenirea lipirii lor de alte alimente. În special, dacă doriți să prelungiți durata de viață a anumitor fructe, cum ar fi fructele roșii, le puteți adăuga într-un amestec de oțet și apă pentru a le curăța.
Depozitarea și conservarea alimentelor merge dincolo de frigider. Nu lăsați alimentele gătite în afara frigiderului, deoarece microorganismele se înmulțesc mai repede la temperatura camerei.