Aerisit și fraged: ce să adăugați la piureul de cartofi în loc de unt și lapte

Experții ne spun ce să facem cu cartofii înainte de gătire pentru ca piureul de cartofi să fie gustos și să se topească în gură

Pentru un piure de cartofi delicios, nu este suficient doar să îi arunci într-o oală cu apă și să îi fierbi. Experții britanici în bucătărie susțin că folosirea unui ingredient simplu înainte de a găti leguma ajută la îmbunătățirea texturii mâncării. Experții au împărtășit un hack despre cum să faci piureul de cartofi pufos și neted.

Cum să îmbunătățiți piureul de cartofi

Experții culinari spun că, pentru a obține o textură ușoară și pufoasă, leguma rădăcină ar trebui înmuiată în apă rece înainte de gătire, scrie tabloidul britanic Express.co.uk.

Experții în cartofi de la Potato Goodness explică: „Înmuierea cartofilor în apă ajută la eliminarea amidonului în exces, care împiedică cartofii să se gătească uniform și creează, de asemenea, o textură lipicioasă sau gumoasă pe exteriorul legumei.”

Potrivit experților, ar trebui folosită apă rece, deoarece apa fierbinte reacționează cu amidonul și face dificilă separarea acestuia de cartof. Ei recomandă înmuierea cartofilor feliați și decojiți în apă rece timp de cel puțin 30 de minute înainte de gătire, dar îi puteți lăsa mai mult timp.

Publicația Simply Recipes recomandă chiar folosirea apei cu gheață pentru a înmuia leguma. „Umpleți un bol mare cu apă rece și o mână de gheață. Puneți cartofii decojiți în apă și lăsați-i la înmuiat timp de cel puțin 30 de minute, deși o oră este ideal”, spun experții.

Apoi trebuie să scoateți ușor cartofii cu mâinile sau folosind o sită pentru a evita lovirea amidonului de pe fundul bolului. Piureul iese mult mai ușor și mai pufos decât dacă este gătit fără înmuiere.

De ce adăugați un ou la piureul de cartofi?

Unele gospodine, pentru a obține un piure de cartofi delicios și aerisit, adaugă și un ou crud la ei. Cum se face:

  • Trebuie să gătiți piureul și să-l lăsați să se răcească puțin;
  • bateți în ou și amestecați.

Important: înainte de a-l adăuga la piure, se recomandă spălarea oului cu bicarbonat de sodiu și scaldarea acestuia cu apă clocotită. Oul crud nu trebuie folosit pentru piureurile pentru bebeluși.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei