Toată lumea o face pentru că nu știe: 8 lucruri pe care nu le poți curăța cu bicarbonat de sodiu

Foto: din surse publice

Unele materiale pot fi afectate de bicarbonatul de sodiu din cauza abrazivității sale

Bicarbonatul de sodiu este o adevărată vedetă printre produsele de curățenie de uz casnic. Cu toate acestea, unele materiale pot fi afectate de bicarbonatul de sodiu din cauza abrazivității sale și a nivelului pH-ului. Martha Stewart, o publicație a Marthei Stewart, raportează cazurile în care utilizarea bicarbonatului de sodiu poate provoca zgârieturi, pierderea luciului sau chiar deteriorări permanente.

Pete pe țesături delicate

Bicarbonatul de sodiu poate părea o modalitate excelentă de a îndepărta petele de pe țesături, dar nu și în cazul materialelor delicate. Structura sa abrazivă deteriorează fibrele, cauzând slăbirea sau chiar ruperea țesăturii.

În plus, sifonul lasă în urmă un reziduu alb care este dificil de spălat. Este deosebit de periculoasă pentru mătase, satin, dantelă, catifea, șifon și cașmir. Pentru aceste articole, este mai bine să folosiți spălarea delicată sau curățarea uscată.

Articole din piele

Pielea necesită o îngrijire specială, iar bicarbonatul de sodiu nu este potrivit pentru acest lucru. Acesta poate lipsi materialul de uleiurile naturale care îi conferă moliciune și elasticitate.

În timp, pielea poate deveni uscată, rigidă și poate începe să crape. Este mult mai sigur să curățați pielea cu apă caldă și o picătură de săpun lichid sau un produs special pentru îngrijirea pielii.

Mobilier și parchet din lemn

Doriți să vă împrospătați rapid suprafața din lemn? Nu optați pentru bicarbonat de sodiu. Acesta poate deteriora stratul de lac, poate face suprafața ternă sau poate lăsa zgârieturi. Lemnul este un material sensibil, așa că este mai bine să alegeți produse blânde și o curățare delicată.

Dispozitive electronice

Smartphone-urile, laptopurile, televizoarele și alte gadgeturi au ecrane extrem de delicate. Chiar și o ușoară frecare cu bicarbonat de sodiu poate lăsa micro zgârieturi. Pentru a îndepărta în siguranță amprentele digitale sau praful, cel mai bine este să folosiți un lichid special pentru ecran și o microfibră moale.

Produse din lână

Lâna este un material natural care poate fi grav deteriorat de mediul alcalin al sifonului. Acesta distruge structura fibrelor, făcând ca lucrurile să își piardă forma, moliciunea și proprietățile izolatoare. Pentru spălarea lânii este bine să alegeți produse speciale cu pH neutru și să urmați recomandările de pe etichetă.

Bijuterii și pietre prețioase

Soda nu este potrivită pentru curățarea bijuteriilor, mai ales dacă este vorba de pietre prețioase, perle sau metale delicate. Aceasta poate deteriora suprafața, zgâria stratul lucios și reduce atractivitatea piesei. Este mai bine să vă spălați bijuteriile într-o soluție de apă cu o picătură de săpun lichid și să le ștergeți bine cu o cârpă moale.

Suprafețe din aluminiu

Soda nu trebuie utilizată pentru a spăla vasele de gătit, aparatele sau grătarele din aluminiu. Abraziunea sa poate lăsa zgârieturi, iar mediul său alcalin poate cauza opacizare sau chiar decolorare. În schimb, utilizați detergenți blânzi cu un pH neutru și un burete sau o cârpă moale.

Haine viu colorate Haine viu colorate

Bicarbonatul de sodiu are un efect slab de albire, ceea ce are un efect negativ asupra țesăturilor colorate. Utilizarea frecventă poate decolora treptat lucrurile, făcând culorile terne. Pentru a păstra strălucirea, alegeți produse de spălătorie pentru haine colorate și evitați să experimentați cu bicarbonatul de sodiu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei