Foto: din surse deschise
Sfecla le dă o culoare frumoasă și strălucitoare, cu o aromă neobișnuită
O gustare originală, sănătoasă, care va decora orice masă festivă. Sfecla roșie poate fi folosită nu numai pentru a face borș sau vinaigrette, ci și pentru a face clătite.
Datorită sfeclei, acestea se dovedesc a avea o culoare frumoasă și strălucitoare, cu un gust neobișnuit.
Rețetă
Ingrediente:
- sfeclă roșie fiartă – 130 g;
- făină de grâu – 100 g;
- ou de găină – 1 buc;
- lapte – 130 g;
- usturoi – 1 cățel;
- ulei vegetal – 3 linguri;
- sare.
Pentru umplutură:
- brânză de vaci moale – 250 gr;
- 20% smântână – 4 linguri;
- mărar verde – 2 crenguțe;
- sare.
Preparare:
- Se fierbe sfecla timp de 40 de minute, se răcește, se decojește și se dă pe răzătoare fină.
- Combinați sfecla roșie, oul, laptele, usturoiul presat, uleiul vegetal, făina și sarea. Se amestecă cu un blender cu imersie până la omogenizare.
- Prăjiți clătitele pe o tigaie încinsă, pe ambele părți. Se răcesc.
- Pentru umplutură, pasați brânza de vaci, adăugați smântână, mărar tocat, sare și amestecați.
- Se întinde umplutura pe clătita de sfeclă într-un strat subțire și se rulează în formă de tub, apoi se taie în rulouri.
Sfaturi:
- Folosiți brânză de vaci și lapte cu orice conținut de grăsime.
- Ungeți o tigaie fierbinte cu ulei vegetal înainte de a prăji clătitele.