Clătite de sfeclă cu umplutură de brânză de vaci: o rețetă pentru o gustare spectaculoasă

Foto: din surse deschise

Sfecla le dă o culoare frumoasă și strălucitoare, cu o aromă neobișnuită

O gustare originală, sănătoasă, care va decora orice masă festivă. Sfecla roșie poate fi folosită nu numai pentru a face borș sau vinaigrette, ci și pentru a face clătite.

Datorită sfeclei, acestea se dovedesc a avea o culoare frumoasă și strălucitoare, cu un gust neobișnuit.

Rețetă

Ingrediente:

  • sfeclă roșie fiartă – 130 g;
  • făină de grâu – 100 g;
  • ou de găină – 1 buc;
  • lapte – 130 g;
  • usturoi – 1 cățel;
  • ulei vegetal – 3 linguri;
  • sare.

Pentru umplutură:

  • brânză de vaci moale – 250 gr;
  • 20% smântână – 4 linguri;
  • mărar verde – 2 crenguțe;
  • sare.

Preparare:

  1. Se fierbe sfecla timp de 40 de minute, se răcește, se decojește și se dă pe răzătoare fină.
  2. Combinați sfecla roșie, oul, laptele, usturoiul presat, uleiul vegetal, făina și sarea. Se amestecă cu un blender cu imersie până la omogenizare.
  3. Prăjiți clătitele pe o tigaie încinsă, pe ambele părți. Se răcesc.
  4. Pentru umplutură, pasați brânza de vaci, adăugați smântână, mărar tocat, sare și amestecați.
  5. Se întinde umplutura pe clătita de sfeclă într-un strat subțire și se rulează în formă de tub, apoi se taie în rulouri.

Sfaturi:

  • Folosiți brânză de vaci și lapte cu orice conținut de grăsime.
  • Ungeți o tigaie fierbinte cu ulei vegetal înainte de a prăji clătitele.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei