Clătitele de ciocolată foarte delicate nu sunt mai greu de făcut decât clătitele clasice de ciocolată
Clătitele savuroase de ciocolată sunt atât de delicioase încât nici măcar nu necesită umplutură – sunt un desert complet. Astfel de produse se mănâncă în câteva minute, iar bucătăria miroase tentant a ciocolată în timpul gătitului. Dacă totuși doriți să le umpleți, încercați să le combinați cu o umplutură de fructe sau lapte acru.
Clătite de ciocolată cu cacao pe lapte
Ingrediente:
- lapte – 500 ml;
- smântână – 2 litri de masă;
- făină – 200 g;
- cacao – 3 linguri;
- ouă – 3 buc;
- zahăr – 3 linguri;
- ulei de floarea soarelui – 2 linguri;
- sare – un vârf de cuțit.
Preparare:
- Scoateți ouăle și laptele din frigider în avans și încălziți-le la temperatura camerei. Dacă faceți clătite cu ciocolată cu lapte și apă clocotită, luați 250 ml din fiecare lichid.
- Se spală ouăle sub jet de apă și se bat cu zahărul până se omogenizează. Dacă doriți să umpleți clătitele, folosiți mai puțin zahăr. Adăugați laptele, smântâna, uleiul de floarea soarelui și un vârf de sare și amestecați din nou. Apoi amestecați făina și cacaua cernute printr-o sită în aluat pentru a evita formarea de cocoloașe.
- Lăsați aluatul la infuzat timp de 10-15 minute și gătiți clătitele cu ciocolată pe o plită bine încinsă timp de 2-3 minute fiecare. Înainte de primul produs, ungeți suprafața cu ulei. Utilizați de preferință o plită antiaderentă pentru clătite.