Meniu festiv: rețetă pentru coajă de brânză de brânză cu fistic și zmeură învelită în ciocolată Paște

Foto: din surse publice

Nu numai că este diferit de produsele de patiserie obișnuite, dar are un gust absolut uimitor

Paștele clasic din pufuleți este regina mesei festive. Gospodinele le decorează cu glazură și decorațiuni, încercând să le facă nu doar foarte gustoase, ci și spectaculoase. Cu toate acestea, bloggerul culinar a împărtășit o rețetă pentru Paște, care nu este doar diferită de produsele de patiserie obișnuite, ci are un gust absolut uimitor. Cum să faci un astfel de Paște, ea a arătat pe pagina sa de Instagram.

Învelit în ciocolată cu fistic, zmeură, brânză și cașcaval Paște

Ingrediente:

Pentru bază:

  • ciocolată albă sau acoperire de ciocolată – 200 g.

Pentru umplutura de zmeură:

  • gelatină – 5 g;
  • lapte – 50 ml;
  • zmeură proaspătă sau dezghețată – 175 g;
  • zahăr – 75 g;
  • brânză de vaci – 150 g;
  • cremă de brânză – 150 g;
  • unt – 25 g.

Pentru umplutura de fistic:

  • gelatină – 5 g;
  • lapte – 50 ml;
  • brânză de vaci – 150 g;
  • cremă de brânză – 150 g;
  • unt – 25 g;
  • zahăr pudră – 25-75 g;
  • pastă de fistic – 100 g.

Preparare:

  1. Mai întâi pregătim baza. Se topește ciocolata sau glazura de ciocolată în cuptorul cu microunde sau pe baie de apă. Se toarnă într-o formă de silicon și se întinde uniform, așa cum se arată în video. Se pune în frigider până se întărește, aproximativ o oră.
  2. Pentru umplutura de zmeură, aduceți zmeura și zahărul la fierbere și fierbeți timp de câteva minute. Se strecoară printr-o sită și se lasă să se răcească complet.
  3. Se toarnă gelatina peste lapte și se lasă timp de 15 minute.
  4. Se bat bine cu blenderul cașcavalul, crema de brânză, untul moale și umplutura de zmeură. Se adaugă gelatina topită și se bate din nou bine cu blenderul. ⠀ ⠀
  5. Apoi, faceți umplutura de fistic. Se toarnă gelatina peste lapte și se lasă timp de 15 minute. Bateți bine cu un blender cașcavalul, crema de brânză, untul moale, praful de copt și pasta de fistic. Se adaugă gelatina topită și se bate din nou bine cu un blender. ⠀
  6. Ultimul pas este asamblarea. Într-o formă cu o bază de ciocolată, așezați umpluturile în straturi, de fiecare dată punându-le în frigider timp de 15 minute. Dacă unul dintre straturi, așteptând la temperatura camerei, se va întări – puteți doar să-l încălziți puțin în cuptorul cu microunde sau pe aragaz. Trimiteți Paștele finit la frigider timp de 7-8 ore.
  7. Îndepărtați cu grijă, încet și foarte atent matrița din silicon de pe Paștele finit. Decorați după cum doriți. Paștele este gata!
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei