Cremă foarte gustoasă de Paște pe cremă: aromată, dulce și învechită pentru o lungă perioadă de timp

Această rețetă miraculoasă este atât de reușită încât acum veți coace Paștele doar folosind-o

Paștele 2025 va fi amintit pentru o lungă perioadă de timp dacă aveți pe masă o cremă de Paște incredibilă. Gustoasă, fragedă, moderat grasă – odată ce veți încerca acest desert uimitor, nu veți mai dori să îl preparați altfel. Procesul de gătire este accesibil chiar și începătorilor. Pastele cu cremă gata preparate se topesc în gură și nu se învechesc pentru o lungă perioadă de timp.

Cum să faci cea mai delicioasă cremă de Paște

Această rețetă pentru Paște este pentru aproximativ 6-8 bucăți mari. Dacă doriți să faceți o porție mică, înjumătățiți cantitatea de ingrediente.

Ingrediente: 1:

  • smântână 30% – 250 ml;
  • făină – 1850 g;
  • drojdie – 100 g;
  • apă – 180 ml;
  • ouă – 12 ouă mici sau 10 ouă mari;
  • zahăr – 450 g;
  • unt – 350 g;
  • sultane – 100 g;
  • lămâie – 1 buc;
  • fructe confiate după gust;
  • vanilină – 0,5 lingurițe.

Preparare:

  1. Smântâna poate fi înlocuită cu lapte normal sau clarificat. Cu cât băutura este mai grasă, cu atât mai bine. Scoateți ouăle din frigider în avans.
  2. Pentru baza de cremă, fierbeți smântâna sau laptele. Se adaugă 100 g de făină și se amestecă pentru a evita cocoloașele. Se acoperă și se răcește la temperatura camerei.
  3. În timp ce infuzia se răcește, puteți face opara. Dizolvați drojdia, o lingură de zahăr și două linguri de făină în apă. Lăsați într-un loc cald timp de 15 minute pentru a se activa. Se amestecă apoi baza de cremă cu cea de drojdie. Se acoperă cu un prosop și se lasă încă 20 de minute.
  4. Se bat ouăle cu zahărul și vanilia până se obține o spumă albă umflată. Se topește untul în cuptorul cu microunde și se răcește la temperatura camerei. Adăugați-l la amestecul de ouă, precum și la opara și crema.
  5. Apoi încorporați treptat făina în aluat. Nu o adăugați toată deodată – s-ar putea să aveți nevoie de mai puțină. Dacă adăugați prea mult, prăjiturile de Paște vor ieși „înfundate”. Frământați bine aluatul moale și omogen timp de cel puțin 25 de minute. Acoperiți recipientul cu un prosop și lăsați să crească timp de 1,5-2 ore.
  6. Frământați aluatul crescut cu mâinile. Adăugați sultanele, coaja de la o lămâie și, dacă doriți, fructele confiate. Se întinde pe forme de hârtie până la o treime din înălțime. Apoi se acoperă din nou cu un prosop și se lasă într-un loc cald timp de 1,5 ore. Aluatul trebuie să crească până la mijlocul formei sau mai sus.
  7. Coaceți pasca de drojdie custard timp de aproximativ 60-80 de minute la 180°. Verificați gradul de pregătire cu o țepușă de lemn. Dacă desertul este crud în interior și rumenit deasupra, se acoperă cu folie.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei