Rapid și ușor: rețetă pentru belyashis leneș

Foto: din surse deschise

O idee de cină gustoasă

Dacă vă plac belyashi și nu aveți suficient timp pentru a le face, faceți belyashi leneș, care nu necesită frământarea și rularea aluatului.

Valery Ponomar, un cunoscut food-blogger din Odessa, a împărtășit rețeta sa pentru acest fel de mâncare.

Belyashi leneș

Ingrediente (pentru 2 bucăți):

  • vițel – 0,5 kg;
  • pita – 2 buc;
  • ceapă – 1 buc;
  • usturoi – 3 cuișoare;
  • ardei iute – ½ buc;
  • sare, piper negru – după gust;
  • coriandru măcinat – ½ linguriță;
  • paprika dulce – 1 linguriță;
  • roșii – 1 buc;
  • mozzarella – 200 gr;
  • brânză tare.

Preparare:

  1. Se trece carnea de vițel prin mașina de tocat carne cu ochiuri groase.
  2. Într-o tigaie, se prăjesc ceapa, usturoiul și ardeiul iute până devin aurii. Se adaugă carnea tocată, se gătește până se evaporă umezeala, apoi se adaugă condimentele.
  3. Acum faceți umplutura. Adăugați mozzarella, brânza rasă și roșiile tăiate cubulețe la carnea tocată. Se amestecă totul bine.
  4. Următorul pas este asamblarea. Tăiați două cercuri din pita: unul mare, celălalt la jumătate. Puneți carne tocată pe cercul mare, acoperiți cu cel mai mic. Ungeți marginile cu ou bătut și înfășurați așa cum se arată în videoclip.
  5. Ungeți exteriorul belyashi cu ou. Se prăjesc pe o tigaie uscată până se rumenesc pe toate părțile.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei