Foto: din surse deschise
O idee de cină gustoasă
Dacă vă plac belyashi și nu aveți suficient timp pentru a le face, faceți belyashi leneș, care nu necesită frământarea și rularea aluatului.
Valery Ponomar, un cunoscut food-blogger din Odessa, a împărtășit rețeta sa pentru acest fel de mâncare.
Belyashi leneș
Ingrediente (pentru 2 bucăți):
- vițel – 0,5 kg;
- pita – 2 buc;
- ceapă – 1 buc;
- usturoi – 3 cuișoare;
- ardei iute – ½ buc;
- sare, piper negru – după gust;
- coriandru măcinat – ½ linguriță;
- paprika dulce – 1 linguriță;
- roșii – 1 buc;
- mozzarella – 200 gr;
- brânză tare.
Preparare:
- Se trece carnea de vițel prin mașina de tocat carne cu ochiuri groase.
- Într-o tigaie, se prăjesc ceapa, usturoiul și ardeiul iute până devin aurii. Se adaugă carnea tocată, se gătește până se evaporă umezeala, apoi se adaugă condimentele.
- Acum faceți umplutura. Adăugați mozzarella, brânza rasă și roșiile tăiate cubulețe la carnea tocată. Se amestecă totul bine.
- Următorul pas este asamblarea. Tăiați două cercuri din pita: unul mare, celălalt la jumătate. Puneți carne tocată pe cercul mare, acoperiți cu cel mai mic. Ungeți marginile cu ou bătut și înfășurați așa cum se arată în videoclip.
- Ungeți exteriorul belyashi cu ou. Se prăjesc pe o tigaie uscată până se rumenesc pe toate părțile.