Caș delicat de Paște „Raffaello” fără coacere: rețetă dovedită

O astfel de dulceață delicioasă poate fi pregătită pentru o mare sărbătoare

Paștele 2025 pentru creștini va veni pe 20 aprilie – în această zi credincioșii vor merge la temple pentru a consacra alimentele tradiționale și, desigur, produsele de patiserie. Paștele cu caș este una dintre cele mai populare variante de kulichs festive. În acest an, vă sugerăm să îl preparați după o rețetă dovedită.

Paște cu caș – rețetă pentru delicatul „Raffaello”

Paștele clasic este întotdeauna făcut pe aluat de drojdie, dar multe hostess aleg o tehnologie diferită. Rețeta pentru Paște cu adăugarea de brânză de vaci este foarte simplă, iar răsfățul se dovedește fraged și aerisit. Puteți încerca să faceți Paște cu brânză de vaci în acest an – nici măcar nu va trebui să coaceți nimic!

Ingrediente: 1:

  • 200 de grame de brânză de vaci 9%;
  • 80 de grame de unt;
  • 60 de grame de ciocolată albă;
  • 50 mililitri de lapte sau smântână 10%;
  • 80 de grame de nucă de cocos rasă;
  • zahăr pudră.

Preparare:

  1. Se scoate brânza de vaci din pachet într-un castron mare, se toacă cu un blender până se omogenizează. Se adaugă untul înmuiat sau topit. Se bate din nou cu blenderul.
  2. Se încălzește smântâna sau laptele, fără a aduce la fierbere, se pune recipientul cu ciocolata produsă cu lapte. Se amestecă astfel încât aceasta să se dizolve complet. Se toarnă amestecul rezultat în brânza de vaci. În această etapă, puteți adăuga 1-2 lingurițe de zahăr pudră, dacă vă place un Paște dulce. Încă o dată bateți totul bine, turnați așchiile de nucă de cocos în recipient și amestecați.
  3. Pliați bucata de pânză de mestecat pregătită în 2 straturi și puneți-o în forma de Paște. Puneți amestecul de caș în interior. Pregătiți o farfurie, puneți 2-3 prosoape de hârtie pe fund și așezați Paștele deasupra. Acest lucru este necesar pentru ca acestea să absoarbă umezeala pe care Paștele o va elibera.
  4. Acoperiți masa de caș cu pânză de brânză, puneți-o sub un colac. Puneți-o la frigider timp de zece până la cincisprezece ore, apoi îndepărtați greutatea și tifonul, scoateți-o din formă, presărați-o cu așchii de nucă de cocos, puneți-o pe o farfurie și serviți. Puteți decora partea de sus cu fulgi de nucă de cocos, bucăți de ciocolată sau bomboane cu același nume.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei