Sparanghel la grătar „beat”: o rețetă pentru un fel de mâncare care este greu să refuzi să gătești

O astfel de combinație de produse nu vă așteptați să vedeți, dar vă poate surprinde

Puțini oameni au auzit vreodată de o rețetă numită Sparanghel beat la grătar. Cu toate acestea, acest fel de mâncare există și vă poate surprinde. Este exact ceea ce ar trebui să faceți, de exemplu, dacă se întâmplă să aveți vin neterminat și sparanghel, scrie All Recipes.

Cum să faci sparanghel prăjit în stare de ebrietate

Pentru aceasta vom avea nevoie de următoarele ingrediente – 1 cană de vin, 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de muștar brun preparat, 1 linguriță de praf de usturoi, ½ linguriță de piper negru măcinat, ½ linguriță de sare, 900-1000 grame de sparanghel proaspăt tăiat.

Preparatul începe prin a face o marinată din vin, ulei de măsline, muștar, praf de usturoi, piper negru și sare. Sparanghelul tăiat felii trebuie apoi pus într-un castron și acoperit cu marinada.

Se amestecă sparanghelul cu marinada, se acoperă și se pune la frigider timp de două ore. Când a trecut timpul, trebuie să încălziți grătarul. De îndată ce este suficient de fierbinte, scoateți sparanghelul din marinată și puneți-l pe grătar la foc mare până când apar urme de grill și sparanghelul este moale – acest lucru va dura aproximativ 10 minute.

Autorul materialului relatează că a făcut câteva modificări la rețeta originală. În loc să faceți marinata într-un bol, toate ingredientele pot fi bătute împreună direct într-o formă de copt, în care ar încăpea toți sparanghelii.

După două ore, autoarea a scos sparanghelul, a scurs marinata (dar nu a aruncat-o) și a preîncălzit grătarul. A început cu foc mare, dar imediat ce a scos sparanghelul, a redus focul la mediu pentru a nu-l găti prea mult. După doar câteva minute, sparanghelul era perfect – moale, dar cu o ușoară crocantă.

Așa că l-a transferat imediat pe o farfurie, l-a stropit cu marinata rămasă deasupra și l-a servit.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei