Foto: din surse deschise
Cum să pregătiți corect macrou pentru coacere pentru a fi delicios și fără mirosul caracteristic de pește
Macrou la cuptor este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare de pe masa festivă, și pe bună dreptate. Dacă este gătit corespunzător, nu își va ceda aroma rafinată nici măcar peștelui roșu scump. Vă povestim despre toate subtilitățile gătitului celui mai delicios macrou la cuptor, făcând referire la resursa klopotenko.com.
Cum să pregătiți în mod corespunzător macrou pentru coacere
În primul rând, trebuie să alegeți un pește proaspăt și de înaltă calitate, fără mirosuri străine. Pentru a vă asigura că se coace bine și are aroma bogată caracteristică marinadei și condimentelor, urmați aceste recomandări simple.
- Curățați macroul. Faceți o incizie puțin adâncă de-a lungul burții, de la deschiderea din spate până la cap. Scoateți toate măruntaiele și îndepărtați folia neagră din interior. Căci aceasta este cea care dă gustul amar. Dacă lăsați capul, este mai bine să îndepărtați toate branhiile, acestea vor da, de asemenea, amărăciune mâncării finite.
- Spălați peștele. Macrou trebuie spălat bine cu apă rece curentă și uscat cu un prosop de hârtie.
- Dacă rețeta cere îndepărtarea tuturor oaselor, tăiați mai întâi capul, apoi îndepărtați cu grijă coloana vertebrală, împărțind peștele în formă de „fluture”.
- Incizii pe pieliță. Asigurați-vă că faceți incizii superficiale în pielea macrouului, astfel încât acesta să se coacă uniform.
- Cât timp să coaceți. Macrou se coace rapid, un pește întreg ar trebui să fie gătit timp de 20-25 de minute, iar fileurile – aproximativ 15-20 de minute la o temperatură de 180-200 ° C.
Cum să vă dați seama că macrou este gata
- Carnea va fi fragedă, albă și suculentă și va fi ușor de separat de oase.
- Dacă străpungeți macrou și curge suc limpede din el, înseamnă că peștele este gata. Culoarea roz a sucului înseamnă că peștele mai trebuie copt pentru câteva minute.
- O culoare roșiatică a pielii înseamnă că peștele este gata.
- Un macrou bine copt nu va avea un miros de umezeală, dar va avea o aromă ușoară de nucă-marină.
Cum să coaceți macrou fără miros
Pentru ca macrou să aibă o aromă plăcută, trebuie să îl pregătiți corespunzător pentru coacere. În plus, este mai bine să o marinați timp de 20 de minute pentru a scăpa de mirosul înțepător de pește. Marinada poate fi preparată din suc de lămâie, piper negru și usturoi.
Acestui pește îi plac și cimbrul uscat, rozmarinul, oregano și foaia de dafin. Oțetul de cidru de mere, sosul de soia și muștarul pot fi adăugate la marinată.
Mirosul înțepător al peștelui poate fi atenuat punând lămâie, mărar proaspăt, usturoi și ceapă în interiorul peștelui. Pentru a evita ca aroma peștelui să se răspândească în toată casa, acesta trebuie copt în folie sau într-un manșon. Este mai bine să serviți peștele cu lămâie, aceasta va ajuta la împrospătarea gustului său și la îndepărtarea restului de miros înțepător.