O rețetă pe care o știa fiecare gospodină sovietică: legendarul tort Mishka

Prăjitura Mishka, cunoscută și ca prăjitura Olympic Bear, era iubită nu doar în Uniunea Sovietică – este apreciată și astăzi

Tortul Mishka este un desert popular și gustos din perioada sovietică. URSS era renumită pentru eterna penurie de orice și de toate, dar gospodinele sovietice reușeau să gătească chiar și „din nimic”, iar în urma acestor experimente au apărut capodopere culinare care sunt iubite și astăzi.

Tort „Ursul” – rețetă din URSS

Tort „Mishka” ca în copilăria mea – este de fapt un tort cu smântână. Prăjituri cu smântână, o parte din care vine cu cacao, și smântână.

Ingrediente

(calcul pentru o formă de 21 cm, înălțime 6,5 cm)

Pentru aluat:

  • 350 g smântână cu conținut scăzut de grăsimi (10-15%);
  • 150 g zahăr*;
  • 100 g (0,5 pachet) de unt;
  • 5 g bicarbonat de sodiu;
  • 30 g cacao;
  • 560 g făină.

*Cantitatea de zahăr poate fi mărită dacă se dorește.

Pentru cremă:

  • 1 litru de smântână;
  • 150 g zahăr* + 10 g zahăr vanilat.

* Cantitatea de zahăr poate fi luată mai mult.

Preparare:

  1. Pentru aluat trebuie să amestecați smântână și zahăr, adăugați untul. Se amestecă totul. Puneți bicarbonat de sodiu (nu este necesar să stingeți bicarbonatul de sodiu, deoarece în rețetă există smântână – este acid).
  2. Împărțiți masa în 2 părți egale, în prima adăugați 310 g de făină, în a doua – cerneți cacaua, adăugați 280 g de făină și frământați aluatul. Aluatul trebuie să fie elastic și să se rostogolească bine, așa că puteți adăuga un pic mai multă făină dacă este necesar.
  3. Din prima și a doua parte a aluatului, se întind prăjituri cu diametrul de 22 cm – trebuie să fie 3 prăjituri albe și 3 prăjituri cu ciocolată. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C, 8-10 minute. În timp ce este încă fierbinte, tăiați aluatul la diametrul formei (21 cm).
  4. Pentru cremă, se amestecă smântâna cu zahărul și zahărul vanilat, lăsând zahărul să se dizolve.
  5. Pentru asamblarea tortului: așezați alternativ prăjiturile de ciocolată și cele albe, acestea trebuie să fie unse cu cremă. Acoperiți tortul finit cu cremă și presărați cu firimiturile de la prăjiturile rămase. Se pune la frigider pentru cel puțin 6 ore.
  6. Dacă doriți, puteți face un strat de fructe de pădure sau fructe între prăjituri.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei