Cuscus sfărâmicios în 5 minute: secretul pregătirii corespunzătoare

Foto: din surse deschise

Garnitura va ieși cu o aromă bogată și fără prea mult efort

Couscous este o cereală de grâu gustoasă care este adesea aleasă pentru viteza sa de preparare. Este, de asemenea, o garnitură excelentă dacă trebuie să pierdeți câteva kilograme în plus.

De obicei, cușcușul se toarnă cu apă fierbinte, se aduce la fierbere și se ia de pe foc. Apoi se închide capacul și se lasă la abur timp de cinci minute. După aceea, este servit ca garnitură sau adăugat la salate. Cu toate acestea, există o modalitate de a face couscous sfărâmicios și mai delicios. Anterior v-am spus cum să faceți zrazy de cartofi suculenți cu ciuperci, carne și varză.

Cum să gătești couscous într-o oală

După cum scrie Express, expertul în bucătărie de la The Modern Proper știe cum să facă acest terci mult mai gustos.

„Couscous este de fapt un tip de paste. Se face din griș parțial fiert și apă, și vine în mai multe mărimi”, notează el.

Deoarece am luat deja în considerare o opțiune rapidă, cum să gătești couscous pe apă, merită să ne oprim asupra unei metode mai interesante – cu adăugarea de bulion.

Potrivit expertului, „couscous-ul dvs. va avea un gust mult mai bun dacă utilizați bulion de pui sau de legume. Dacă nu aveți niciunul fiert anterior, nu vă faceți griji. Doar adăugați un cub de bulion, pe care îl puteți cumpăra din orice magazin, în oala cu couscous și amestecați până se dizolvă. Acoperiți apoi cu un capac și opriți focul.

Va fi mult mai gustos dacă adăugați puțin unt la garnitură atunci când terciul este gata.

Potrivit expertului, merită să adăugați diferite ierburi la couscous. O opțiune bună ar fi:

  • busuioc,
  • pătrunjel;
  • mentă.

„Partenerul tradițional” pentru aceasta este, în mod surprinzător, coaja de lămâie.

Cușcuș delicios și sfărâmicios – cum să gătești după metoda bucătarilor

Această rețetă este concepută pentru patru persoane. Timpul de gătire va dura doar cinci minute.

Ingrediente:

  • Două căni de bulion de pui sau apă;
  • o lingură de ulei de măsline;
  • o jumătate de linguriță de sare de mare;
  • o cană și jumătate de couscous.

Acum să trecem la cum să gătim corect couscous.

Se prepară:

  1. Într-o cratiță medie, combinați bulionul, uleiul și sarea. Puneți cratița la foc mare.
  2. Când lichidul ajunge la punctul de fierbere, opriți focul, turnați cușcușul și amestecați până se omogenizează. Apoi acoperiți oala cu un capac.
  3. Lăsați couscous-ul să stea timp de cinci minute, scoateți capacul și desfaceți-l cu o furculiță. După aceea, este gata de servit.
Share to friends
Rating
( 2 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Cheile Nerei