Resturile de ouă fierte tari trebuie păstrate într-un recipient închis în frigider.
Experții au împărtășit sfaturi despre cum să fierbeți ouăle perfect, astfel încât să iasă exact așa cum le doriți de fiecare dată, indiferent dacă vă plac fierte tari sau moi, informează Allrecipes.
„Ouăle foarte proaspete sunt delicioase prăjite sau amestecate, dar ouăle mai vechi sunt de fapt mai ușor de decojit. Cea mai bună alegere pentru ouăle fierte tari care sunt ușor de decojit sunt ouăle care au stat în frigider timp de o săptămână sau două”, spune publicația.
Cum să fierbeți ouăle perfect – o metodă dovedită
Iată cei trei pași pentru a fierbe perfect ouăle fierte tari sau moi, sfătuiți:
- Puneți ouăle într-o cratiță sau într-un tel și umpleți-le cu apă rece.
- Puneți cratița la foc mare și aduceți apa la punctul de fierbere. Se ia cratița de pe foc și se acoperă cu un capac. Lăsați ouăle în apa fierbinte timp de 4-12 minute, în funcție de cât de tari sau tari doriți să fie gălbenușurile. Cu cât ouăle stau mai mult în apa fierbinte, cu atât gălbenușul va fi mai bine gătit: ouăle fierte moi vor dura mai puțin timp, iar ouăle fierte tari vor dura mai mult. Ouăle mici necesită mai puțin timp, iar ouăle foarte mari mai mult timp.
- Scurgeți imediat apa și puneți ouăle într-un bol plin cu apă și cuburi de gheață.
Dacă intenționați să decojiți ouăle, spargeți-le ușor înainte de a le pune în apă cu gheață și lăsați-le timp de o oră pentru a maximiza ușurința decojirii, notează articolul.
Se recomandă ca ouăle fierte tari rămase să fie păstrate în frigider, într-un recipient acoperit. În cazul în care ați decojit deja ouăle, le puteți păstra într-un recipient etanș cu un prosop de hârtie umed timp de o săptămână. Prosopul trebuie reînnoit zilnic.
„Dacă sunt depozitate corespunzător în frigider, puteți păstra ouăle fierte tari timp de până la o săptămână. Pentru cele mai bune rezultate, păstrați ouăle fierte tari în coajă până când sunteți gata să le consumați”, a adăugat publicația.