Acest ingredient puțin cunoscut face adevărate minuni
Piureul de cartofi este un clasic. Acest fel de mâncare merge perfect cu aparent totul. Cu cârnați, tocană, pește și așa mai departe. Un amestec simplu de cartofi, lapte și unt este plăcut de aproape toată lumea. Cu toate acestea, profesioniștii au un truc neașteptat care va duce gustul piureului de cartofi la un nou nivel, scrie Mirror.
Bucătarii sfătuiesc să se adauge crustă de parmezan la piureul de cartofi pentru a da mâncării o profunzime a gustului – cu „note de sare și pământesc”. Această parte tare a brânzei, care este de obicei aruncată în bucătărie fără să se știe că este comestibilă, este de fapt o adevărată „comoară gastronomică”.
Formată în timpul procesului de maturare a brânzei, crusta este apreciată de bucătarii profesioniști pentru capacitatea sa de a spori aroma supelor, tocănițelor și a multor alte feluri de mâncare – în special în bucătăria italiană.
O rețetă revoluționară sugerează fierberea laptelui, a untului și a unei bucăți de crustă de parmezan la foc mic timp de 20 de minute, apoi adăugarea acesteia la cartofi și condimentarea după gust.
Vestea bună este că acest truc vine la îndemână chiar și atunci când nu există aproape nimic în frigider – deoarece crusta de parmezan are un termen de valabilitate foarte lung. Potrivit experților, este ușor de depozitat: puneți doar crusta într-o pungă ziploc și puneți-o în congelator. Se va păstra acolo timp de până la un an.