Foto: din surse deschise
Pregătiți un desert delicat neobișnuit pentru masa de Paște
Prepararea pastelor de brânză de vaci este foarte simplă, dar toate produsele trebuie să fie proaspete și de bună calitate. Aceasta își păstrează perfect forma atunci când este tăiată, este foarte aromată și pur și simplu se topește în gură.
Rețetă
Ingrediente:
- 9% brânză de vaci 600 g
- ouă de găină 5 buc.
- smântână 20% 3 linguri.
- unt 60 g
- zahăr 200 g
- amidon de porumb 2 linguri.
- zahăr vanilat 10 g
- vârf de sare
- semolă
Preparare:
- Se separă albușurile de gălbenușuri.
- Puneți brânza de vaci, gălbenușurile, smântâna, untul moale, amidonul de porumb, zahărul, zahărul vanilat, sarea într-un bol și bateți cu un mixer cu imersie.
- Albușurile cu sarea se bat cu mixerul până se obține o masă grumoasă.
- Se amestecă albușurile în amestecul de caș în loturi și se amestecă ușor de jos în sus. Se unge forma cu unt și se presară cu semol.
- Se pune aluatul în formă și se aplatizează.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40 de minute.
- Se scoate cu grijă și se răcește în formă.
Puteți adăuga sultanine dacă doriți.