O prăjitură cu miere pentru Paște este înlocuitorul perfect pentru un tort de Paște pentru cei care doresc varietate

Foto: din surse publice

Dacă sunteți în căutarea unei alternative simple, delicioase și aromate, încercați o brioșă cu miere

Pasca este un clasic, dar nu toată lumea vrea să se încurce cu drojdia, fermentarea și un proces complicat. Dacă sunteți în căutarea unei alternative simple, delicioase și aromate, încercați o prăjitură cu miere. Este perfect pentru masa festivă, se păstrează mult timp și este garantat să îi mulțumească chiar și pe cei cărora nu le plac „toate chestiile tradiționale”. Cum să gătești o prăjitură cu miere delicioasă și fragedă pentru Paște, ne spune RBC-Ucraina.

Rețetă

Ingrediente:

  • Ouă – 3 buc.
  • Miere – 3 linguri.
  • Zahăr – 100 g
  • Făină – 200 g făină
  • Agent levigant – 1 linguriță.
  • Unt – 100 g
  • Scorțișoară măcinată – ½ linguriță.
  • Sultane sau nuci (opțional) – o mână
  • Sare – un vârf de cuțit

Preparare:

  1. Într-un bol, se bat ouăle cu zahărul până se umflă și se deschid. Se topește mierea, se răcește ușor și apoi se adaugă la ouă. Se procedează la fel cu untul – se topește, se răcește ușor și se adaugă.
  2. Turnați făina cu praful de copt și scorțișoara și amestecați ușor totul. Adăugați sultane, nuci sau fructe confiate (după gustul dvs.).
  3. Ungeți o formă cu unt sau acoperiți-o cu hârtie pergament. Puteți lua orice formă, fie pentru Paște, fie orice altă formă. Turnați aluatul în formă.
  4. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți brioșele cu miere timp de 40-45 de minute. Verificați gradul de coacere cu o țepușă de lemn.
  5. Dacă doriți, după ce s-a răcit – partea superioară a brioșei poate fi decorată cu cremă sau glazură și fructe. De asemenea, se poate presăra pur și simplu cu zahăr pudră.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei