Foto: din surse deschise
Principalele avantaje ale unui astfel de fel de mâncare sunt aroma sa incredibilă și timpul rapid de gătire
Dacă aveți în frigider o conservă de șproturi, brânză topită și murături, este timpul să faceți un pate delicios. Acesta va fi o adiție excelentă la meniu, ca tartinabil pe sandvișuri dimineața și pentru masa festivă. Principalele avantaje ale acestui fel de mâncare sunt aroma sa incredibilă și timpul rapid de gătire.
Bloggerița de bucătărie Kristin Azizian a împărtășit rețeta ei încercată și testată pentru acest pateu.
Pateu de șprot
Ingrediente:
- șprot – 1 cutie;
- brânză topită – 1 buc;
- ou fiert – 1 buc;
- castraveți murați – 1-2 (dacă sunt mari, atunci unul);
- usturoi – 1-2 căței;
- ierburi după dorință.
Preparare:
- Se pun toate ingredientele în bolul unui blender și se toacă până la omogenizare.
- Se transferă pateul în borcane sau forme și se păstrează la frigider.
Rețineți că șproturile sunt foarte sănătoase, la fel ca multe alte tipuri de pește. Acestea conțin proteine ușor digerabile, omega-3, vitaminele B, E, A și D, calciu, fosfor, fier, magneziu, iod. Acizii grași polinesaturați omega-3 ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge și previn formarea cheagurilor de sânge.