Lapte de pasăre: rețetă pentru un desert delicios

Foto: din surse deschise

„Lapte de pasăre” este un desert care este conceput pentru a vă încânta papilele gustative

Un desert parcă împletit din nori. Ușor, delicat, cremos – exact așa ar trebui să fie adevăratul „Lapte de pasăre”. Și deși acest desert a devenit de mult timp un clasic, există multe variante ale sale – de la prăjituri complexe la deserturi simple porționate. Pe pagina mil_alexx_pp am sugerat cea mai simplă, dar nu mai puțin gustoasă versiune a desertului, pe care chiar și un începător o va putea face. Și cel mai important, va dura foarte puțin timp. Desertul conține doar câteva ingrediente, nu necesită coacere și este perfect pentru o masă festivă.

Rețetă

Ingrediente

  • Gelatină 15g
  • Apă 150ml
  • Smântână acră 500g
  • Zahăr pudră 120g
  • Smântână caldă (20% conținut de grăsime) 50g
  • Ciocolată neagră 100g

Preparare

  1. Se toarnă gelatina cu apă rece și se lasă să se umfle timp de 10-15 minute. În acest timp, ea va absorbi umezeala și va deveni gelatinoasă.
  2. Amestecați smântâna cu zahărul pudră. Separat, topiți gelatina umflată (o puteți topi pe baie de apă sau în cuptorul cu microunde, dar nu o aduceți la fierbere).
  3. Se toarnă gelatina topită în amestecul de smântână, amestecând constant – acest lucru este important pentru a evita cocoloașele.
  4. Turnați amestecul rezultat în cremains sau forme mici. Puneți în frigider timp de 30 de minute pentru a permite stratului să se întărească.
  5. Se încălzește crema până la fierbere.
  6. Într-un alt bol, topiți ciocolata la foc mic sau pe baie de apă. Combinați cele două ingrediente: turnați crema fierbinte în ciocolată, amestecați bine până la omogenizare. Ganache-ul trebuie să fie neted și strălucitor.
  7. Lăsați-o să se răcească la temperatura camerei (trebuie să fie caldă, dar nu fierbinte).
  8. Când stratul de smântână s-a întărit în forme, se întinde cu grijă ganache-ul de ciocolată deasupra și se netezește cu o lingură sau o spatulă.
  9. Puneți desertul la frigider pentru încă 15-20 de minute și Bird’s Milk este gata.

Sfaturi:

  • Dacă doriți o versiune mai dietetică, înlocuiți zahărul pudră cu îndulcitorul și smântâna cu iaurtul fără aromă.
  • Pentru ca desertul să fie ușor de scos din forme, puteți folosi forme de silicon sau cremașuri cu fețe netede.
  • Decorați cu ciocolată rasă, mentă, nuci sau fructe de pădure.

„Lapte de pasăre” este un desert menit să vă încânte papilele gustative. Este genul de rețetă pe care vrei să o păstrezi în cartea ta de bucate și să o transmiți generației următoare.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei