Foto: din surse deschise
„Lapte de pasăre” este un desert care este conceput pentru a vă încânta papilele gustative
Un desert parcă împletit din nori. Ușor, delicat, cremos – exact așa ar trebui să fie adevăratul „Lapte de pasăre”. Și deși acest desert a devenit de mult timp un clasic, există multe variante ale sale – de la prăjituri complexe la deserturi simple porționate. Pe pagina mil_alexx_pp am sugerat cea mai simplă, dar nu mai puțin gustoasă versiune a desertului, pe care chiar și un începător o va putea face. Și cel mai important, va dura foarte puțin timp. Desertul conține doar câteva ingrediente, nu necesită coacere și este perfect pentru o masă festivă.
Rețetă
Ingrediente
- Gelatină 15g
- Apă 150ml
- Smântână acră 500g
- Zahăr pudră 120g
- Smântână caldă (20% conținut de grăsime) 50g
- Ciocolată neagră 100g
Preparare
- Se toarnă gelatina cu apă rece și se lasă să se umfle timp de 10-15 minute. În acest timp, ea va absorbi umezeala și va deveni gelatinoasă.
- Amestecați smântâna cu zahărul pudră. Separat, topiți gelatina umflată (o puteți topi pe baie de apă sau în cuptorul cu microunde, dar nu o aduceți la fierbere).
- Se toarnă gelatina topită în amestecul de smântână, amestecând constant – acest lucru este important pentru a evita cocoloașele.
- Turnați amestecul rezultat în cremains sau forme mici. Puneți în frigider timp de 30 de minute pentru a permite stratului să se întărească.
- Se încălzește crema până la fierbere.
- Într-un alt bol, topiți ciocolata la foc mic sau pe baie de apă. Combinați cele două ingrediente: turnați crema fierbinte în ciocolată, amestecați bine până la omogenizare. Ganache-ul trebuie să fie neted și strălucitor.
- Lăsați-o să se răcească la temperatura camerei (trebuie să fie caldă, dar nu fierbinte).
- Când stratul de smântână s-a întărit în forme, se întinde cu grijă ganache-ul de ciocolată deasupra și se netezește cu o lingură sau o spatulă.
- Puneți desertul la frigider pentru încă 15-20 de minute și Bird’s Milk este gata.
Sfaturi:
- Dacă doriți o versiune mai dietetică, înlocuiți zahărul pudră cu îndulcitorul și smântâna cu iaurtul fără aromă.
- Pentru ca desertul să fie ușor de scos din forme, puteți folosi forme de silicon sau cremașuri cu fețe netede.
- Decorați cu ciocolată rasă, mentă, nuci sau fructe de pădure.
„Lapte de pasăre” este un desert menit să vă încânte papilele gustative. Este genul de rețetă pe care vrei să o păstrezi în cartea ta de bucate și să o transmiți generației următoare.