Cum să gătești cotlete din fulgi de ovăz și cartofi

Cotletele sunt gătite fără carne și sunt excelente pentru cei care țin post

Cotletele apetisante și suculente de ovăz și cartofi cu o crustă crocantă vă vor diversifica perfect meniul zilnic. Cotletele sunt făcute fără carne și sunt perfecte pentru cei care țin post. Serviți cu o garnitură de legume.

Rețetă

Ingrediente

  • fulgi de ovăz 180 g
  • cartofi 1 buc.
  • apă 1 ml
  • ceapă 1 buc.
  • usturoi 1 cățel
  • paprika măcinată 1 linguriță.
  • piper negru măcinat
  • sare
  • pătrunjel proaspăt 3 crenguțe
  • ulei vegetal

Preparare:

  1. Se toarnă apă clocotită peste fulgii de ovăz și se lasă timp de zece minute.
  2. Se curăță cartofii, ceapa și usturoiul. Radeți cartofii și ceapa pe o răzătoare fină, presați usturoiul printr-o presă.
  3. Clătiți și tocați mărunt pătrunjelul.
  4. Se adaugă cartofii, ceapa, usturoiul, paprika, pătrunjelul, piperul negru măcinat și sarea la ovăz.
  5. Se amestecă.
  6. Formați masa în chifteluțe.
  7. Se prăjesc pe o tigaie încinsă cu ulei vegetal, la foc mediu, pe ambele părți, până devin aurii.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei