Cotletele sunt gătite fără carne și sunt excelente pentru cei care țin post
Cotletele apetisante și suculente de ovăz și cartofi cu o crustă crocantă vă vor diversifica perfect meniul zilnic. Cotletele sunt făcute fără carne și sunt perfecte pentru cei care țin post. Serviți cu o garnitură de legume.
Rețetă
Ingrediente
- fulgi de ovăz 180 g
- cartofi 1 buc.
- apă 1 ml
- ceapă 1 buc.
- usturoi 1 cățel
- paprika măcinată 1 linguriță.
- piper negru măcinat
- sare
- pătrunjel proaspăt 3 crenguțe
- ulei vegetal
Preparare:
- Se toarnă apă clocotită peste fulgii de ovăz și se lasă timp de zece minute.
- Se curăță cartofii, ceapa și usturoiul. Radeți cartofii și ceapa pe o răzătoare fină, presați usturoiul printr-o presă.
- Clătiți și tocați mărunt pătrunjelul.
- Se adaugă cartofii, ceapa, usturoiul, paprika, pătrunjelul, piperul negru măcinat și sarea la ovăz.
- Se amestecă.
- Formați masa în chifteluțe.
- Se prăjesc pe o tigaie încinsă cu ulei vegetal, la foc mediu, pe ambele părți, până devin aurii.