Tort de Paște din Italia: o rețetă pentru produse de patiserie delicioase pentru masa festivă

Prima dată când rețeta pentru această plăcintă a fost menționată a fost în secolul al XVI-lea

În Italia, această plăcintă se numește Torta pasqualina și este preparată de obicei în Liguria. Dar acum a devenit un simbol al mesei de Paște. Rețeta a fost împărtășită pe site-ul Cucchiaio.

Prima dată când rețeta pentru acest tort este menționată în secolul al XVI-lea. De-a lungul timpului, rețeta a fost transmisă din generație în generație în nenumărate variante . Rețeta originală a fost creată folosind sfeclă. Dar acum aceasta este mai des înlocuită cu spanac.

Tort italian de Paște

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 400 g făină;
  • 230 ml apă;
  • 20 ml de ulei de măsline;
  • sare.

Pentru umplutură:

  • 700 g de spanac deja decojit;
  • 500 g brânză ricotta;
  • 70 g brânză Grana Padano;
  • 5 ouă;
  • 1 ceapă mică;
  • marjoram proaspăt;
  • nucșoară;
  • ulei de măsline, sare, piper.

Preparare:

  1. Pentru a face prăjitura de Paște, amestecați făina, apa, sarea și uleiul cu o furculiță. Frământați până obțineți un aluat neted și elastic. Se împarte în 4 bucăți, se înfășoară în folie alimentară și se lasă la temperatura camerei timp de 1 oră.
  2. Într-o cratiță, se prăjește ceapa tocată cu puțin ulei. Se adaugă spanacul, se condimentează cu sare și piper și se lasă să se răcească. Se amestecă umplutura cu 1 ou, ricotta și jumătate din Grana Padano ras. Se adaugă apoi maghiranul, nucșoara, sarea, piperul și se amestecă.
  3. Întindeți 4 bile de aluat cu un cilindru de rulare în 4 foi subțiri. Puneți două dintre ele una peste alta într-o formă unsă cu diametrul de 26 cm, ungând fiecare foaie cu ulei. Turnați amestecul de spanac în interior și faceți 4 adâncituri, turnați un ou în fiecare. Se presară cu restul de brânză.
  4. Acoperiți cu foile de patiserie rămase, având grijă să le ungeți cu ulei, apoi pliați marginile de patiserie în exces, astfel încât să aveți o împletitură frumoasă în jurul marginilor. Ungeți cu mult unt și coaceți în cuptor la 180 de grade.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei