Prima dată când rețeta pentru această plăcintă a fost menționată a fost în secolul al XVI-lea
În Italia, această plăcintă se numește Torta pasqualina și este preparată de obicei în Liguria. Dar acum a devenit un simbol al mesei de Paște. Rețeta a fost împărtășită pe site-ul Cucchiaio.
Prima dată când rețeta pentru acest tort este menționată în secolul al XVI-lea. De-a lungul timpului, rețeta a fost transmisă din generație în generație în nenumărate variante . Rețeta originală a fost creată folosind sfeclă. Dar acum aceasta este mai des înlocuită cu spanac.
Tort italian de Paște
Ingrediente
Pentru aluat:
- 400 g făină;
- 230 ml apă;
- 20 ml de ulei de măsline;
- sare.
Pentru umplutură:
- 700 g de spanac deja decojit;
- 500 g brânză ricotta;
- 70 g brânză Grana Padano;
- 5 ouă;
- 1 ceapă mică;
- marjoram proaspăt;
- nucșoară;
- ulei de măsline, sare, piper.
Preparare:
- Pentru a face prăjitura de Paște, amestecați făina, apa, sarea și uleiul cu o furculiță. Frământați până obțineți un aluat neted și elastic. Se împarte în 4 bucăți, se înfășoară în folie alimentară și se lasă la temperatura camerei timp de 1 oră.
- Într-o cratiță, se prăjește ceapa tocată cu puțin ulei. Se adaugă spanacul, se condimentează cu sare și piper și se lasă să se răcească. Se amestecă umplutura cu 1 ou, ricotta și jumătate din Grana Padano ras. Se adaugă apoi maghiranul, nucșoara, sarea, piperul și se amestecă.
- Întindeți 4 bile de aluat cu un cilindru de rulare în 4 foi subțiri. Puneți două dintre ele una peste alta într-o formă unsă cu diametrul de 26 cm, ungând fiecare foaie cu ulei. Turnați amestecul de spanac în interior și faceți 4 adâncituri, turnați un ou în fiecare. Se presară cu restul de brânză.
- Acoperiți cu foile de patiserie rămase, având grijă să le ungeți cu ulei, apoi pliați marginile de patiserie în exces, astfel încât să aveți o împletitură frumoasă în jurul marginilor. Ungeți cu mult unt și coaceți în cuptor la 180 de grade.