Puteți adăuga vanilie și coajă de citrice la crema de lapte condensat
De obicei, prăjitura cu miere se prepară cu smântână, dar și crema de lapte condensat este delicioasă, scrie Fokus.
Există multe rețete pentru această prăjitură de casă preferată: din prăjituri subțiri sau din cele mai groase, cu un conținut ridicat de miere sau atunci când este ușor acoperită. La fel, crema poate fi diferită. Până când nu veți coace o prăjitură cu miere, nu veți înțelege. Puteți adăuga condimente la prăjiturile cu miere, tipice pentru alte produse coapte cu miere: scorțișoară, ghimbir, cardamom, condiment. Puteți adăuga vanilie și coajă de citrice la crema de lapte condensat.
Tort de miere cu cremă de lapte condensat
Ingrediente:
- făină – 250 g;
- unt – 120 g;
- zahăr – 125 g;
- miere – 150 g;
- două ouă;
- bicarbonat de sodiu – 3 g;
- sare – 10 g;
- smântână nu mai puțin de 30% – 1,4 litri;
- lapte condensat fiert – 400 g;
Preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătiți trei foi de hârtie de copt la dimensiunea tăvii de copt, aproximativ 35x55cm. Se taie untul în bucăți. Se sparg ouăle într-un castron și se amestecă cu un bici și sare.
- Într-o cratiță înaltă sau într-o cratiță mică, combinați zahărul, mierea și untul. Se încălzește, amestecând până când untul este topit și zahărul este complet dizolvat.
- Amestecând constant amestecul de miere, se toarnă ouăle. Se ia de pe foc și se adaugă bicarbonatul de sodiu. Amestecul va începe să facă spumă: ar trebui. Se toarnă amestecul într-un bol mare sau în bolul unui blender.
- Bateți amestecul de miere până când acesta a crescut în volum de 1,5 ori. Când amestecul este ușor cald, reduceți viteza mixerului și adăugați făina în doi.
- Răspândiți 1/3 din aluat pe fiecare dintre foile de copt pregătite. Răspândiți uniform și coaceți crustele timp de 8-10 minute. Tăiați imediat marginile prăjiturii finite.
- Scoateți prăjiturile din hârtie și tăiați partea lungă în jumătate. În acest fel veți avea 6 prăjituri. Puteți tăia fiecare tort în 3 bucăți – atunci vor fi 9 torturi și tortul va fi mai mic, dar mai înalt.
- Puneți laptele condensat într-un bol, adăugați 180 ml de smântână și amestecați până se omogenizează. Dacă aveți la îndemână un blender cu imersie, folosiți-l. Puneți amestecul în frigider timp de 30 de minute.
- Bateți smântâna rămasă până obțineți o spumă moale. În timp ce continuați să bateți, încorporați treptat laptele condensat și amestecul de smântână. Adăugați sarea și bateți încă o jumătate de minut. Ungeți mierea de albine cu cremă și asamblați tortul. Se unge și tortul de deasupra cu cremă. Se mărunțesc garniturile de tort și se presară pe suprafața tortului. Puneți prăjitura la frigider timp de cel puțin 6 ore, de preferință peste noapte, pentru a permite prăjiturilor să se absoarbă bine de cremă.